Fem på med funksjonærer i Bodega!

Journalist: Celine Våga

Fotograf: Anne Guro Røsæg

Under sist festkveld tok jeg en prat med seks funksjonærer og hørte hva de hadde å fortelle om sin funkishverdag:

Anne Guro Røsæg.JPG

Navn: Anne og Ingrid

Studie: Anne studerer internasjonal miljøutvikling, og Ingrid studerer kjemi og bioteknologi.

Stilling under UKA: Barfunksjonærer

 

Hva er det beste med å være barfunksjonær?

Å være barfunksjonær er sosialt, og det er et godt miljø på jobb. Noe av det som er aller best med å være funksjonær er at vi får bidra til UKA, noe som er utrolig gøy!

 

Er dette deres første UKE? Hva er deres inntrykk og feel av UKA i Ås så langt?

Ja, dette er vår første UKE, og vi synes det er et bra opplegg. De har klart å få til mange bra løsninger når det kommer til smittevern, og det er imponerende at de klarer å holde festivalen oppe.

 

Hvordan har smittevern endret arbeidsflyten og måten dere arbeider på huset?

Det blir annerledes, mye er blitt strengere. På jobb må vi selvsagt holde avstand og sprite både overflater og oss selv ofte. I barene skjer bestillingene ved bordene, så vi funkiser blir mellomleddet mellom de besøkende og baren.

Anne Guro Røsæg-2.JPG

Navn: Lin-M. og Ronja

Studie: Lin-M. studerer matvitenskap og Ronja tar grunnstudium

Stilling under UKA: Kjøkkenfunksjonærer

Hva er det beste med å være kjøkkenfunksjonær?

Å smake på maten er absolutt det beste! Men det er også veldig gøy å jobbe der det skjer, bak kulissene liksom.

Er dette deres første UKE? Hva er deres inntrykk og feel av UKA i Ås så langt?

Ja, dette er vår første UKE, og så langt virker det veldig bra. Det er gøy at de klarer å holde det oppe. Det kreves et godt og stort samarbeid mellom mange for å få dette til, men det virker som at det går an!

Hvordan har smittevern endret arbeidsflyten og måten dere arbeider på huset?

Selvfølgelig blir spriting og god håndhygiene veldig viktig. Men det som har påvirket mest, eller som er nytt, er at kjøkkenet er skjermet. Veldig få personer kan gå inn eller ut av kjøkkenet, så det er flere ledd fra maten er ferdig til den faktisk blir servert.

Anne Guro Røsæg-3.JPG

Navn: Minda og Thyra

Studier: Thyra studerer miljøfysikk og Minda går grunnstudier.

Stilling under UKA: Trivselsfunksjonærer

Hva er det beste med å være trivselsfunksjonær?

Det aller beste er å kunne spre glede til de frivillige som er på jobb!

Er dette deres første UKE? Hva er deres inntrykk og feel av UKA i Ås så langt?

Dette blir vår første UKE. UKA i Ås virker bra i år, men også veldig proft og gjennomført. Det er veldig gøy at de får det til med tanke på situasjonen.

Hvordan har smittevern endret arbeidsflyten og måten dere arbeider på huset?

Å være trivselsfunksjonær har gått fint til nå fordi det er mange gode løsninger på de problemene med smittevern vi har. Den største endringen er kanskje at vi går rundt og deler ut mat til funksjonærene, i stedet for at de henter den selv. I tillegg blir det vi serverer delt ut på koronavennlige måter, som ved porsjonering og tilgang på antibac og slikt.

Uka i Ås