Bærekraftsaktørene

UKA i Ås og våre frivillige som jobber med festivalen er opptatt av å tenke bærekraftig og finne grønne løsninger på driften vår. Under kan dere lese mer om våre samarbeidspartnere og hvordan vi har jobbet sammen om å tenke nytt og tilrettelegge for at klimaavtrykket vårt minker. 

REdu

REdu er gjenvinningsbransjens felles rekrutteringsprogram. De jobber for å få flere unge, kloke studenter med ulik kompetanse til å velge en karriere i denne spennende og fremtidsrettede bransjen! Programmet består av 25 ulike partnerbedrifter rundt omkring i hele landet - fra REMIKS i Tromsø til HIM i Haugesund - som alle byr på ulike muligheter for studenter. 

De kobler gjenvinningsbransjen og studenter gjennom en rekke ulike aktiviteter og møteplasser, eksempelvis karrieredager, bedriftspresentasjoner og gjesteforelesninger, og ikke minst gjennom internships og master- og bachelorsamarbeid. Så langt har 303 studenter hatt internships hos ulike partnere siden oppstarten i 2017! 

REdu er en viktig støttespiller som ikke bare har sponset UKA i Ås, men er også med på å engasjere og motivere oss studenter til å ta mer bærekraftige valg. Rundt på Samfunnet står det ulike miljøstasjoner som REdu har hovedansvaret for. De har engasjert andre bedrifter i næringslivet til å ta kontakt med UKA i Ås og vi er derfor veldig heldige som har REdu som samarbeidspartner!

REEN 

Sirkulær økonomi og entreprenørskap er tett sammenvevd, der avfallet vi sorterer i dag, kan bli brukt som råmateriale for fremtidige virksomheter av virksomheter som spesialiserer seg på gjenbruk og resirkulering. Det du og jeg kaster, kan få nytt liv som en del av en verdikjede som bidrar til å redusere CO2-avtrykket.

Under festivalen vil vi, med støtte fra REENs digitale verktøy, måle alt avfall fra serveringssteder og fellesarealer. Målet er å identifisere hvordan vi i fellesskap kan sortere plast, matavfall, papp og restavfall på en måte som reduserer utslippene. Ved korrekt sortering kan REENs digitale vektsystem nøyaktig vise oss om vi i år klarer å bidra enda mer effektivt til den sirkulære økonomien.

Fretex Drøbak

UKErevyen har som nordmenn generelt, et høyt forbruk av tekstiler. Dette skaper store utslipp, og derfor startet UKErevyen i Ås 2022 et samarbeid med Fretex Drøbak slik at de kunne gå over til å benytte brukte tekstiler for å lage kostymer. Dette samarbeidet var vellykket og derfor har vi samme avtale med Fretex Drøbak også for UKA i Ås 2024. Samarbeidet går ut på at UKErevyen får hente tekstiler som Fretex Drøbak er villige til å gi bort. De donerer tekstiler til en verdi rundt 15 000kr og gjør at det er mulig å lage revy med et lavere klimagassutslipp! De arrangerer også en Fretex-dag mandag 7.oktober hvor de holder ekstra lenge åpent, og vi studenter kan få tilbud på varene de selger. 

Vi er heldige som har Fretex Drøbak som en av våre samarbeidspartnere.