UKA i Ås på 1960-tallet:

Lengre UKE, minneverdige revyer og lengsel etter bedre fasiliteter

Studentantallet økte for hvert år, og det samme gjorde antallet UKEarrangementer. Studenter stilte spørsmålstegn ved hvor stort UKA i Ås til slutt skulle bli, og i 1960 ble det bestemt at UKA skulle strekke seg over fire helger. Med det ble det framskyndet med hele ti dager i forhold til tidligere. Med et lengre arrangement, ble det sårt et ønske om bedre plass for å kompensere for den økende studentmassen. 

Under UKA i Ås 1960 ble det for første gang opprettet et UKEbudsjett, som mer oversiktlig skulle holde styr på økonomien. På grunn av økt administrativ jobb, ble det av året også opprettet et personalsjef-verv. Personalsjefen fikk i oppgave blant annet å administrere hvor mange som satt i de ulike komiteene og deres arbeidsmengde, i tillegg til å administrere ikke-studenter. I 1960 var det fortsatt en del ikke-studenter som tok del under UKA i Ås, selv om studentantallet hadde økt. Ikke-studenter var som regel kvinner, og det var ønsket med mer kvinnelige innslag i både revyen og i andre oppgaver i et ellers mannsdominert studentsamfunn. Samme år ble revyen «Arti-Sjokk» vist. Den hadde som mål å gi publikum et «artig sjokk», og ble en klar publikumsvinner. 

I 1962 feiret UKA i Ås sitt 21. UKEår, og var endelig blitt myndig. Fordi UKA i Ås nå endelig var blitt myndig skulle revyen «Njet-Up» ha en mer seriøs tone enn året før. Futt, fart og humør var det også i denne UKAs revy, men i mer voksen drakt. Dette ble en amatørrevy av beste merke og en knallsuksess, og stemningen var på topp i revyblokka da kritikken kom.

I 1964 hadde Studentersamfunnet i Ås 100-års jubileum. Denne feiringen gikk av stabelen en måneds tid før UKA i Ås. På tross av storstilt feiring kom aldri UKA i Ås i skyggen av jubileet, men det ble lite rom og tid for nytenking. Under UKA i Ås 1964 merket man veldig på problemer med lite garderobeplass, lite rom og mye bråk. Resultatet ble et tilbygg utenfor inngangen til Samfunnsbygningen. Tilbygget var så vellykket at det ble satt opp hver UKE etterpå frem til Aud. Max. ble bygd i 1970. 

I 1964 kunne UKErevyen for første gang skryte av orkesteret sitt. Avisene overøste dem med ros, og det ble plutselig status å være med i orkesteret. Revyen “rGIKK!” sin ene drikkevise kalt «Bodegavise» er fortsatt å høre i bodegaen den dag i dag. Neste UKEår, i 1966 kunne man også skryte av UKErevyen. «Car-Ås-Inn» var en revy som skulle bli snakket om i lang tid fremover. I et upåklagelig tempo, ble 30 nummer fremført med fart, humør og gjøglerglede. 

I 1968 var det politiske engasjementet stort. De fleste studentene var aktive medlemmer av politiske organisasjoner. UKErevyen “Oscar” ble en saftig og samfunnskritisk revy hvor kapitalismen, forurensing, Onkel Sam og Vietnamkrigen fikk så det flagret. UKA i Ås i 1968 ble den siste i den gamle Samfunnsbygningen, og med det den siste på 1960-tallet.