UKEhjelpen for miniUKA

Etter helgens festligheter avsluttes miniUKA med UKEhjelpen! Hvert år det arrangeres UKA i Ås, arrangeres det også UKEhjelpen. I år går de innsamlede midlene til “Giving hope to a child”. Denne humanitære organisasjonen driver hjelpearbeid i Afrika, med et fokus på undervisning. Målet til organisasjonen er å skape langvarig positiv forandring og involvere barn og voksne med å bygge robuste samfunn rundt seg. I følge UKEhjelpsjefen, Agnes Lindstad Børresen, ble organisasjonen valgt fordi den blant annet fokuserer på at skolene blir mer bærekraftige, noe som samsvarer med NMBU sine verdier. 

 

Du har kanskje lagt merke til fotoboksen som mange tar i bruk i løpet av miniUKA? Her fikk man nemlig et fint bilde av gjengen, men pengene går også til UKEhjelpa! Det er to fluer i én smekk det!

 

Søndag morgen braket det løs med en av miniUKA sine siste aktiviteter, nemlig gjenbruksdag.  Det var koselig atmosfære i festsalen med masse fine klær, lukt av nystekte vafler og varme fra vårsola. På gjenbruksmarkedet hadde de masse fine klær, i tillegg var det en koselig perlestasjon hvor man kunne bruke kreativiteten og kanskje perle seg et lite minne fra miniUKA? Som om det ikke var koselig nok, ble det også solgt nystekte vafler. Så klart gikk alle inntektene til UKEhjelpen!

 

Siste aktiviteten på søndag var panteinnsamlingen til UKEhjelpa! Her kom engasjerte frivillige innom studentboligene og hentet panten folk har samlet opp under miniUKA. Med mange som var villige til å gi bort den oppsamlede panten, ble det gode resultater av panteinnsamlingen også. I tillegg til panteinnsamlingen på søndag, har det vært en pågående panteinnsamling med en større boks i inngangen til pentagon under hele miniUKA.  Også her har folk bidratt med pant etter samtlige livlige festkvelder. 

 

Etter iherdig innsats fra frivillige og engasjerte studenter klarte ukehjelpen å samle inn ca. 25 000kr i miniUKA! Hvis vi klarte dette høye beløpet under miniUKA, hvor mye kan vi klare å samle inn under UKA i Ås til høsten???

 

 

Uka i Ås