Ekstreminkludering og dagen derpå med aktivitetsjentene

Tekst: Julie Westergaard Karlsen

Hvem er egentlig aktivitetsjentene? Og hva er det egentlig som skal i skje i miniUKA?

Foto: Julie Westergaard Karlsen

Foto: Julie Westergaard Karlsen

Hvem er aktivitetsjentene?

Aktivitetsjentene er Henriette Crook, Inga Steenberg og Agnes Usterud. Sammen skal de planlegge og gjennomføre «alt utenom konsertene,» som Agnes så fint oppsummerer det. Plankekjøring altså. Selv om de har hver sine ansvarsområder – Henriette for arrangement på kveldstid, og Inga og Agnes for arrangement på dagtid – har de et veldig tett samarbeid. «Det er mye jobb. Vi møtes rundt to ganger i uka,» får jeg fortalt.

Ekstremsportdagen UKA i Ås 2016. Foto: Ingvill Eikelund

Ekstremsportdagen UKA i Ås 2016. Foto: Ingvill Eikelund

«Idrett, men ekstrem»

Aktivitetsjentene har fokusert på å ha et inkluderende program, hvor hvem som helst kan være med på hva som helst. De satser av den grunn blant annet på Silent Disco og Ekstremsportsdagen. Ekstremsportsdagen beskrives som «idrett, men ekstrem,» og vil ha innslag av «triatlon, men alternativ.» Forhåpentligvis er idrettsgrenene så sære at alle har et likt utgangspunkt. Aktivitetsjentene er særs hemmelighetsfulle, men lover fete premier, musikk og god stemning.

Arrangementet er i utgangspunktet alkoholfritt, i motsetning til de fleste sporter som utøves på Agrarmetropolen, så hva «ekstrem» og «alternativ» sikter til, er jeg ikke sikker på. Red Bull vil stille opp med gratis drikke, så dersom en er løsningsorientert er en halvveis til en Vodka Red Bull.

«Det hjelper å snakke om det»

På torsdags formiddag har du muligheten til å bli kvitt fyllesyken med aktivitetsjentene i CaféKlubben, godt hjulpet av NMBU Gaming. I tillegg til mat og Mario Kart, blir det en liten overraskelse fra Red Bull. Ikke minst så slipper en å sitte med skammen alene – «det hjelper å snakke om det.»

Spillturnering UKA i Ås 2016. Foto: Christine Blix

Spillturnering UKA i Ås 2016. Foto: Christine Blix

UKEforventninger

Aktivitetsjentene kan per dags dato ikke røpe for mye om UKEprogrammet, men forteller etter mye om og men at UKEmarked er noe de ønsker å satse på. UKEmarkedet er sammen med UKErevyen det originale grunnlaget for UKA – så at dette er noe som får ekstra oppmerksomhet er svært spennende. Hva som skjer til UKA er også avhengig av miniUKA: «miniUKA er en prøvegreie – dersom noe er vellykka, så kan det videreføres til UKA.»  Per dags dato ser det hvert fall ut som at miniUKA – og UKA, vil bli mer enn vellykket

Smak Ås under UKA i Ås 2016 Foto: Runa Tunheim

Smak Ås under UKA i Ås 2016 Foto: Runa Tunheim