Maksimal Ås-faktor på miniUKErevy!

Tekst: Amanda Henriksdatter Woie Fotograf: Mats Langeid

miniUKE1.jpg

Med sine 10 454 medlemmer, og gjennomsnitt på +/- 500 innlegg i måneden, er Ås kommunes venner på Facebook blitt et merkverdig fenomen å følge med på. I årets miniUKErevy fikk vi æren av å vitne til selve skapelsen og andre innsiktsrike detaljer til gruppen og dens medlemmer.

Legendarisk åpning

Som ekte Ås-student er revy noe som ligger hjertet svært nært. Dermed var det med store forventninger og høy spenning i salen at Tora- og Thorvald-gardinene ble trukket til side for åpningen av årets miniUKErevy. 

Det første som møtte publikum var heftige diskusjoner om forsinkede tog og andre “I-landsproblemer” som de stakkars innbyggerne av Ås må gjennomgå dag inn og dag ut. Humorfaktoren var derimot til å ta og føle på fra første minutt og skuespillerne så ut til å stråle av selvsikkerhet og lidenskap.

miniUKE2.jpg

Omsider, når selveste Åsa-Britt, i egen person, tok plass på scenen med sin karakteristiske pelshatt og særegne meninger, raste applausen, og alle ble helt starstruck.

Temperaturen på samtalen steg og man innså at dette fort bygget seg opp til et tidlig høydepunkt; nemlig opprinnelsesøyeblikket av den legendariske Facebook-gruppen “Ås kommunes venner”.

Det var da kveldens første sang- og dansenummer med råtøff rytme trådte i gang, noe som virkelig satt fart på showet, og gjennomskuet arbeidet som var lagt ned i det.

 Nøye utvalgte temaer

Forestillingen rullet videre med mange kreative sketsjer, preget av politikk og rykende heite ordspill. Det var også en klar rød tråd gjennom hele kvelden, noe som satt revyens ettersmak i en kategori av høy prestisje. Historien utspilte seg i et sammensurium av hendinger som til slutt ledet til det store vendepunktet: Eika ble felt! Dette skapte rabalder blant Ås-vennene, og «fingerpekingen» gjenspeilte klart de holdningene som står sentralt i dagens samfunn og hos politiske lederes.

miniUKE4.jpg

Selv om det heter miniUKErevy, kan det konkluderes med at det var maksimal oppnåelse av poeng fra publikum, og dette var en kveld som definitivt kommer til å huskes.

miniUKE5.jpg

En av de som har sørget for at denne helheten markerte seg så klart er Monica Svenning Engmark, som har bidratt med å koreografere kveldens dansenumre. UKEbloggen var så heldig å få et par ord med henne, og det kom tydelig frem at hun var svært fornøyd med gjennomføringen.
På tross av dans- og drillbakgrunn, fortalte hun at dette var første gang hun koreograferte dans selv, i hvert fall til en forestilling av dette kaliberet.

miniUKE6.jpg

Det har blitt lagt ned mange timer, opptil 13-14 om dagen, så det har vært nok av tid til å føle på presset om å lage noe som både er imponerende å se på, samt passer til alle som skal opptre.
Monica påpekte at dette med å tilpasse dansenivå til skuespillere med liten eller ingen dansebakgrunn, var det som har vært den største utfordringen.
Etter spørsmål om forventninger og følelse etter vel gjennomført, kan den hardtarbeidende koreografen fortelle med lettede skuldre at hun var veldig fornøyd, og mest av alt var det gøy å være med på.

Etter endt finalenummer fikk også et lite knippe fra publikum bryne seg på en utfordring om å si kun tre ord for å beskrive revyen fra deres øyne.

 

 

 

Av tilbakemeldinger og reaksjoner, kan det meldes at revyen var:

 

person1.jpg

 

 

Løye

Bra

Aktuell

-Marte Bergane

 

 

 

Engasjerende

Morsom

Livlig

- Hermann Wegger

 

 

person2.jpg
person3.jpg

 

 

Dritbra

Elsket det

Fornøyd

- Emma Lindbäck