UKEsjefen om UKEglede & UKEhemmeligheter

Tekst: Julie Westergaard Karlsen Foto: Bendik Øverhus Hassel

UKEorganisasjonen ønsker alle en god påske, om du bruker den til strikking, spikking eller drikking! Etter påskeferien er det bare litt over to uker til miniUKA, så det gjelder å lade opp! Dersom du ikke greier å vente, så har vi har pratet med vår kjære UKEsjef Ingrid Espnes, som kommer med en aldri så liten påskenøtt.

Ingrid er kjent som en beskjeden og upretensiøs UKEsjef.

Hva er rollen din som UKEsjef?

Som UKEsjef er den mest synlige rollen min å være UKA i Ås sitt ansikt utad, i tillegg til å ivareta UKAs interesser i forskjellige forum som kjernestyret og toppmøtet.  Jeg skal også sørge for god kontakt med aktører vi jobber mye med som NMBU, SiÅs, Ås kommune og så videre. Dog den aller viktigste rollen som UKEsjef er å sørge for at hele organisasjonen drar i samme retning, og prøve å gjøre UKA i Ås til et helhetlig prosjekt.

Hvorfor bestemte du deg for å stille som UKEsjef?

Etter UKA i Ås 2016 gikk jeg flere runder med meg selv og vurderte om jeg skulle stille. Å jobbe med UKA er det morsomste, mest givende og beste jeg vet, dog synes jeg det var utrolig skummelt å stille på GF. Det som til slutt gjorde at jeg bestemte meg var at jeg innså hvor rart det ville blitt for meg dersom UKA i Ås 2018 ble arrangert uten at jeg hadde hatt mulighet til å hjelpe til. UKA i Ås betyr utrolig mye for meg, og det er utrolig gøy å få prøve å gi litt tilbake.

Hva er det beste med å være UKEsjef?

Å få jobbe med alle de fantastiske menneskene i UKA og på kontorfløya. Det er utrolig givende å få se andre mestre utfordringer og vokse inn i ansvaret de har. Det har også vært helt fantastisk å se hvordan UKA i Ås 2018 har utviklet seg, men jeg skal ikke legge skjul på at det er gøy å sitte i kulissene når de store valgene blir tatt.

Hva ser du mest frem til i miniUKA? Hva er du mest nervøs for?

Det jeg gleder meg aller mest til er å høre Aud.Max. synge av full hals til «Kongen av campingplassen.»  Det jeg er mest nervøs for er å slippe slagordet før miniUKErevyen. Det blir nervepirrende!

Hva ser du mest frem til i UKA?

Premieren og urpremieren. Det blir fantastisk å endelig få vise Ås hva vi har fått til, og spesielt hva den fantastiske revygjenger vår har å by på. Jeg blir rørt bare jeg tenker på det.

Hva er den viktigste rollen til UKA?

Å glede, inspirere og motivere studentene gjennom et 26-dagers langt avbrekk fra hverdagen.

Hva er hjertet av UKA?

Frivillighet. Uten frivilligheten hadde UKA i Ås, og heller ei Studentsamfunnet, aldri eksistert.

Hva betyr UKEglede for deg?

UKEglede for meg er å jobbe festkveld under UKA og se stemningen på huset stige i været. UKEglede for meg er også å klappe hverandre på skuldra etter endt vakt og tenke «Shit, så bra dette gikk!»

Hva er ditt beste UKEminne?

Når vi stengte Spritsløyfa for siste gang i 2016 under Veronica Maggio-konserten. Det var både vemodig og fantastisk fint på èn og samme tid, fordi da hadde vi virkelig klart det samtidig som det hele var over.

Kan du fortelle oss en hemmelighet?

UKEslagordet ble vedtatt i februar, og har siden da blitt brukt i all markedsføring av UKA i Ås. Har du klart å lese gjennom linjene?