Kjære student på NMBU! 

Journalist: Amanda Woie

Du er herved invitert til UKA (i Ås), måneden, årets største og mest minneverdige kveld! 

Klart, konserter og ølfest er kult og gøy, men om du ikke får med deg UKErevyen, kan du egentlig kalle deg en Ås-student da? Studentpremieren, torsdag 4. oktober, er en gyllen sjanse for kle deg i din fineste galla, ankomme et staselig pyntet lokale og nyte en revyperle av de sjeldne.  

Revygjengen gjør seg klare til premiere torsdag 4.10! Foto: UKA i Ås.

Revygjengen gjør seg klare til premiere torsdag 4.10! Foto: UKA i Ås.

Årets UKErevy spinner en rød tråd rundt hverdagens pekefingre, og tittelen «App-App-App» passer godt til hva arrangørene tenker om de som enda ikke har kapret seg en billett til denne storartede aftenen. 

Gjestesjefene Sigrid Løyning og Camilla Marie Engen har påtatt seg det store ansvaret å organisere både student- og URpremieren som foregår på fredag.

Sigrid Løyning (t.v.) og Camilla Marie Engen (t.h.) gleder seg stort til både student- og URpremieren. Foto: UKA i Ås.

Sigrid Løyning (t.v.) og Camilla Marie Engen (t.h.) gleder seg stort til både student- og URpremieren. Foto: UKA i Ås.

Det har vært iherdig jobbing helt siden forrige høst med å skaffe NK’er, planlegge, sette opp budsjett, ansette funksjonærer og få laget og sendt ut flerfoldige invitasjoner. I skrivende stund er det også en hel del pynt og bordkort i produksjon av flinke og arbeidsomme funksjonærer! 

Camilla forteller at den største delen av arbeidet har bestått av gjestelisten til URpremieren. Dette er en omfattende liste som består av blant annet tidligere og nåværende samfunnsstyre-medlemmer, ansatte ved universitetet, politikere, embetsmenn, lag og foreninger. Kongefamilien og statsminister er også av de mest spennende gjestene som inviteres til hver URpremiere, men det er ikke selvsagt at alle på gjestelisten kommer. 

Hittil har det blant annet vært funksjonærenes jobb å gjennomgå listen for å sjekke om hver enkelt adresse stemmer slik at invitasjonene kommer til sin rettmessige plass. Så er det noen som kan å bruke 1881 og Gule sider, så er det premierefunksjonærene!  

Som funksjonær får man allikevel unna de fleste timene på selve premieredagene da det er her det trengs flest folk for å komme gjennom hele programmet.  

Det skal nemlig, som du sikkert har skjønt, en hel del organisering til for å dra i land slike arrangementer, og om ikke dette var nok har våre kjære gjestesjefer også ansvaret for både korhelg og VIPhelg. Heldigvis har SiÅs vært til stor hjelp gjennom erfaringsmøter, da de har tatt del i premierefiksing flere ganger tidligere, og derfor har mange gode tips og innspill på lur. 

Etter mange ettermiddager og kvelder med forberedelser, planlegging og organisering er denne gjengen klar til å ta deg i mot på student- og URpremieren på UKErevyen - startskuddet for UKA i Ås 2018 . Foto: UKA i Ås.

Etter mange ettermiddager og kvelder med forberedelser, planlegging og organisering er denne gjengen klar til å ta deg i mot på student- og URpremieren på UKErevyen - startskuddet for UKA i Ås 2018 . Foto: UKA i Ås.

Noe av det Sirgrid gleder seg mest til er å se at alt man har planlagt og jobbet med over så lang tid fungerer i virkeligheten. Man legger veldig godt merke til resultatene på et slikt arbeid, spesielt når stillingen jobber på tvers av så mange komiteer. 

Camilla nikker enig og skyter inn at det er viktig å holde tunga rett i munnen og sørge for at alle har fått den informasjonen de trenger. 

Vi håper du gleder deg like mye som UKEredaksjonen, gjestesjefene og funksjonærene til denne fantastiske åpningen av UKA 2018!