Highasakite og TRXD med en utrolig avslutning av UKA i Ås 2018

Journalist: Ingvild Pedersen

 Det blir noe for enhver og et show utenom det vanlige når headliner Highasakite og TRXD inntar Samfunnet denne siste festkvelden under UKA.

Foto: Markus

Foto: Markus

Highasakite starter konserten med sangen «Out of Order». Det er allerede mange i Aud.Max., og flere strømmer til idet de første tonene spilles. Utover i konserten blir vi vitne til et vakkert lysshow utenom det vanlige, i tillegg til videoer som spilles i bakgrunnen.  

Omtrent halvveis i konserten er vi så heldige å få med oss verdenspremieren av deres nye singel Mexico. Sangen har en rolig og vakker start, med en beat som markerer seg under refrenget. Den faller absolutt i smak hos publikum, og blir nok å høre gjentatte ganger i mange hjem fremover (så fort den kommer ut på Spotify i alle fall). Slager etter slager spilles, og det er vanskelig å velge et favorittnummer fra opptredenen.

Foto: Cornelia

Foto: Cornelia

Kvaliteten holdes oppe gjennom hele konserten, ikke bare når det gjelder musikken, men også sceneshowet med vakkert lys og videoer som spilles i bakgrunnen. Håvik prater lite i løpet av konserten, hun legger i stedet vekt på å være i ett med musikken. Dette smitter over på konsertgjestene, og det blir en utrolig stemning i salen. Konserten avsluttes med den kjente låten «Lover, Where Do You Live?», og applausen runger i Aud.Max.

Etter en fantastisk opptreden som ingen egentlig vil skal ta slutt, beveger vi oss til Festsalen for neste konsert. Idet konserten starter endrer stemningen seg blant studentene. Nå er det tid for fest, og fest blir det. TRXD spiller en del kjente sanger, alt fra «Like a G6» og «Bængshot» til «Hit the Road Jack» og «September». Publikum koser seg tydelig og synger og danser. Danse gjør også Røde Kors-vaktene, og det er tydelig at folk har det bra. Duoen spiller selvfølgelig også noen av sine egne låter til slutt, og konserten avsluttes med allsang.

Foto: Jora

Foto: Jora

Alt i alt var artistene denne kvelden et veldig bra valg som siste konsert under UKA i Ås 2018, jeg tror neppe noen dro skuffet hjem etter prestasjonene denne kvelden.