4-kamp på UKErebus 

Journalist: Kristin Bergo  

26. oktober gikk årets UKErebus av stabelen. 4 lag trosset det kalde været og kjempet hardt om poengene på 7 utfordrende og morsomme øvelser.  

Onsdag i den fjerde og siste UKEuka var det duket for rebus utenfor samfunnet. Det viste seg at det dessverre var svært få som hadde fått med seg dette morsomme arrangementet, og kun to foreninger pluss stunt hadde møtt opp for å delta. Labert oppmøte til tross, det stod ikke på engasjementet til de som faktisk hadde stilt opp. Hele to deltagere fra Collegium Alfa, 3 stykker fra Sangkoret Lærken og x antall oransje stuntfolk stod klare da Aktivitet ønsket velkommen. Av praktiske grunner ble stunt delt opp i to lag, noe som resulterte i at det var hele 4 lag som stilte til start. Lagene skulle loses gjennom 7 mer eller mindre utfordrende øvelser, og de som hadde karret til seg mest poeng ville gå av med seieren på slutten. Dagens første post innebar en viss risiko for liv og lemmer. Deltagerne måtte ikle seg en strømpebukse på hodet. Det risikable med denne øvelsen var at det befant seg en stein i den ene foten på strømpebuksa, som skulle brukes som pendel for å velte ned en rekke med vannfylte flasker. Øvelsen i seg selv var enkel nok, men det mest utfordrende var å slenge strømpebuksa rundt uten å slå seg selv i trynet med steinen. Funksjonæren kunne fortelle at noen deltagere hadde fått et litt ublidt møte med steinen i sin iver etter å velte flasker.  

Foto: Andreas

Foto: Andreas

Foto: Andreas

Foto: Andreas

På post 2 fikk deltagerne teste sine mimeferdigheter. Poenget med leken var å mime en rekke dyr, som resten av laget måtte gjette. Dagens enkleste, men samtidig morsomste øvelse. Neste post på programmet krevde minimum 6 personer, noe som gjorde det vanskelig for alle andre enn stunt å delta. Dette ble løst ved at Collegium Alfa og Sangkoret Lærken slo seg sammen. Poenget med øvelsen var at èn person skulle forklare et mønster som de andre måtte forme på bakken med sine egne kropper. Personen som forklarte fikk ikke lov til å se på gruppa, og måtte derfor forklare uten å vite hva resten av gruppa gjorde. Etter at oppgaven var vel utført bar turen videre til Storebrand, der to par miniski stod ventende. Her skulle to fra hvert lag gå samme rute på miniski, men ikke samtidig. Målet var at de to deltagerne skulle bruke like lang tid på samme rute. Det viste seg at det vanskeligste med denne øvelsen var å få skia til å sitte på beina, og det blei framvist en rekke oppfinnsomme løsninger for å holde dem på plass.  

Tilbake ved Skogsdammen fikk deltagerne endelig litt mat de kunne styrke seg på. I det kalde været smakte mariekjeksen fortreffelig, selv om det ikke var selve kjeksen, men blåsing av ballonger som var poenget med øvelsen. Etter å ha stappa to kjeks i munnen skulle deltagerne blåse opp ballong. Det ble inhalert omtrent like mye kjeks som det ble spist, og ballongene ga fra seg en lyd som vitnet om at innholdet var mer enn bare luft. Nest siste øvelse foregikk tilbake på storebrand, der gavepakker måtte analyseres og innhold fastsettes kun på bakgrunn av form, størrelse og vekt. Den ene pakken avslørte seg ganske fort som en sko, mens mobillader, lysestake og vannflaske skapte mer usikkerhet blant deltagerne. Dagens siste øvelse skulle heldigvis foregå inne på samfunnet, og det ble uttrykt glede over å endelig få komme inn i varmen. Dessverre viste det seg at siste post var av den absolutt kaldeste sorten. Et glass med isbiter skulle smeltes kun ved bruk av kroppsvarme, og det var ikke lov til å putte dem i munnen. «Kan vi bruke kroppen din?» kom det kontant fra en Lærke som prøvde å finne smutthull i oppgavebeskrivelsen. Han endte til slutt med å ta med seg isbiter på toalettet, og kom raskt isbitfri tilbake derfra.  

Dagens soleklare vinnere viste seg å være Stunt lag 1, mens Collegium Alfa kapret 2. plassen. Sangkoret Lærken måtte nøye seg med den bitre 4. plassen, og se på at vinnerne mottok premie som bestod av en flaske sprudlevin.  

Foto: Alexandra

Foto: Alexandra