UKA101 - en miniordbok

Journalist: Ingvild Pedersen

Er du en av de som ikke helt har fulgt med når andre har snakket om UKA, og føler at det har gått for lang tid til å spørre hva uttrykkene, som alle andre bruker helt naturlig, egentlig betyr? Frykt ikke, da har du kommet til rett sted! Under finner du en liste over de mest sentrale uttrykkene og arrangementene for UKA.

Funkis: Annet ord på UKEfunksjonær, altså de frivillige under UKA.

NK: Forkortelse for nestkommanderende. NKere har en del mer ansvar enn funksjonærene, men er fortsatt underlagt komitesjefen.

KS: Forkortelse for komitesjef

Stunt: Stunt har som mål å skape oppmerksomhet rundt UKA. De har på seg orange drakter, og man møter dem som regel på campus.

Foto: Arkivet

Foto: Arkivet

Sprøytetog: Markerer starten av UKA i Ås. Et tog bestående av lag og foreninger som hører til Studentsamfunnet i Ås. I år går toget i Oslo sentrum på torsdag og fra Aud.Max. til Ås sentrum på lørdag.

Sprøyetog.jpg

G-helg: «Gamlekaras helg». Denne helgen er det mange av de tidligere studenter på Ås som returnerer til Samfunnet for å treffe igjen gamle studiekamerater, mimre om gamle gode tider, og selvfølgelig for å feste. Gjennomsnittsalderen på Samfunnet er nok en god del høyere enn vanlig denne helgen, men også for studenter er det mye morsomt som skjer.  

S-helg: Denne helgen kommer det mange studenter fra andre høyskoler og universitet på besøk. Ta dem godt imot!

Sløyfa: Samlingen av barene til foreningene. Rom du ikke visste fantes på Samfunnet blir brukt som bar og pyntes i ulike tema. Undertegnede er selv for ny på Ås til å ha opplevd UKA tidligere, men spritsløyfa skal visstnok være noe av det beste ved UKA.

Studentpremiere: Studentenes første mulighet til å se UKErevyen. Kleskode for kvelden er galla, så det blir mange elegante skikkelser å se denne kvelden.

Foto: Bendik Hassel

Foto: Bendik Hassel

Tulleforestilling: Under denne forestillingen kan skuespillerne endelig slappe av – nå er det de som skal sitte i salen. Forestillingen er satt sammen av forskjellige sketsjer, laget og framført av andre som har vært med under UKA, som f.eks. komitesjefene, revy-blokken og styret. Denne kvelden er intern for funkjsonærene, og feiring av dem.

NM i studentrevy: Her kan man oppleve det beste av studentrevyer fra de to siste årene. I løpet av kvelden kan man blant annet se sketsjer fra UKErevyene i Trondheim, Bergen og Ås, og priser som beste sketsj, beste musikalske nummer, beste monolog og beste revynummer blir delt ut.

3000 m øl: Her skal man, som navnet tilsier, løpe 3000 meter, og drikke en øl etter hver runde man har løpt. Oppgaven er enkel nok å forstå, men hakket vanskeligere å gjennomføre.

Foto: Oda Jørgensen

Foto: Oda Jørgensen

UKEsang: Det blir laget ny UKEsang hver UKE. I år kan du finne den på YouTube og Spotify under navnet «Måneden, Året, Livet». Det er kanskje ikke verdens beste sang, men man kan ikke nekte for at den er fengende, og er en viktig del av UKA.