Ta sjansen i Skogsdammen avdekker et hav av sjøfartsspirer!

Journalist: Amanda Woie

Lørdag 20.10 var dagen der modige båtførere tok turen til Skogsdammen for å vise frem sine lekre farkoster og gjøre seg verdig premien for beste prestasjon i ekte Ta Sjansen-stil.

Generelle regler:

Magnhild Hummel (6).jpg

·  Hjelm og flytevest påbudt

·  Tiden tas fra vogna med farkosten slippes til øya er nådd.

· Roing og svømming frem til mål (ølboks) tillatt.

· Farkosten fjernes av eieren etter bruk.

 

Først ut var Feminin og Fornem, med sin (etter UKEredaksjonens mening) mest kreative båt-løsning laget av en luftmadrass og papp-hus. De satte i gang arrangementet med et plask da de krasj-landet og rullet ut i vannet, men kom seg omsider til mål, som i år besto av en forankret ølboks.

Etterfølgerne var selveste Collegium Alfa som allerede gjør sin plass markert i UKEchampion. Deres atletiske evner skulle vise seg å dekke vannarenaen også da de knapt trengte et eneste åretak for å komme seg i mål med sin båt i kledelig svart og gull.

Magnhild Hummel (3).jpg

Stemningen satte seg imens båten til Mannskoret Over Rævne ble heist opp til røsten av de kraftige sangstemmene. Med selvsikkerhet tok de to representantene plass med sixpencen på bak fram, for minst mulig luftmotstand, og gjennomførte på tross av kjølig høst-temperatur i vannet.

Av teknikker viste det seg at hopping ut av båten ved kontakt med vannet var mest populær og gav gode resultater. Trendsetterne Unity var de første som kastet seg av gårde i luften med en sats som kanskje ble litt vel kraftig da understellet på rampen ble skadet og måtte opp på land for å fikses. Med lite tilgjengelig utstyr var det et øyeblikks usikkerhet rundt arrangementets fortsettelse, men en tapper hankatt med hjelpere fikk rampen opp og gå igjen.

Det gikk et blaff av tvil gjennom publikum om hvorvidt rampen kom til å tåle videre belastninger, men til tross for flere etterjusteringer gjennom arrangementet fikk alle de påmeldte kjørt utfor. Under fiksepauser fikk man blant annet se underholdning som hankatter på svømmetur for mosjon og flaskehenting, og STUNT-jenter kave seg uti flyte-leker med flagg og godt humør.

Magnhild Hummel (5).jpg

Konkurransen seilte videre med flere majestetiske hopp av PB og deltakere fra Nord Østerdal karsk-, kromkake- og evangelielag, noe som skaffet dem en vanskelig ledelse å ta igjen. Hunkattene kjørte ned med et hyl, og NGA fikk jubel fra rundt hele dammen da de entret plattformen med sin blå og grønne båt.

Dagens finale-båt var Sangkoret Lærkens stolte flaggskip, et mesterverk av en båt som dessverre ikke var like solid som den så ut til.

Gjennom arrangementet ble vi loset av UKEradio’n som alltid hadde en morsom kommentar eller historie på lur. Ta sjansen-konkurransen ble avsluttet med annonsering av tre heldige vinnere, som ble premierte med gavekort i fleng!

Vinner: Nord Østerdal karsk-, kromkake- og evangelielag

Årets fiasko: Stunt

Beste farkost: Koneklubben Freidig