Hva er Bærekraftsdagen?

Journalist: Ingvild Pedersen

Den 18. oktober kan du dra til Studentsamfunnet i Ås og bli med på debatten om bærekraft, du kan også lære deg å sy.

Hva er egentlig bærekraft?

«Bærekraftig utvikling er en utvikling som tilfredstiller dagens behov uten å ødelegge fremtidige generasjoners muligheter til å tilfredstille sine behov.»  Dette sier Store Norske Leksikon om utrykket som ble lansert avBrundtlandkommisjonen for over 30 år siden. Siden den gang har det bare blitt viktigere, men ogsåvanskeligere å få til en slik utvikling. I dag kan utrykket bærekraft høres på alle fronter, og det er et stort tema som fort kan bli baskete å ha med å gjøre. Under UKA i Ås får du sjansen til å kutte gjennom tåkepraten og hamle opp med temaet, enten det er i en workshop eller med symaskina.

Delta i diskusjonen

Bærekraftsdagen 2018 kommer av et samarbeid mellom UKA i Ås og NMBU. Konferansen bygger videre på NMBUs Fremtidsfestival i 2017, men retter fokuset mot bærekraft. Her vil du få innsyn og kunnskap om dagsaktuelle temaer nært knyttet til universitetets brede fagmiljø. Du vil få muligheten til å delta i diskusjonen på nye måter, med idéverksteder, foredrag og sofadebatter med mange spennende temaer og aktører. Her kan du sammen med fagfolk og studenter ta fatt på problematikk og løsninger rundt bærekraft i det daglige liv og innen vitenskap og teknologi. 

 Sykurs

Dersom du er praktisk anlagt og leter etter grep du kan ta i dag, kan du komme på sykurs i Festsalen på Bærekraftdagen. Kurset holdes av Ingrid Bergtun, som har vært med i Symesterskapet på NRK og arrangert Skandinavias største sykonkurranse. Bergtun kan sy hva som helst, og har blant annet mange flotte antrekk som resultat av redesign – omsying av gamle klær.  Enten du vil friske opp garderoben eller begynne på julegavene, er det verdt turen. Du kan se mer av Bergtuns arbeid på hennes blogg www.ingridbergtun.blogg.no.

Dagen varer fra 09:30 til 15:00 og startes og avsluttes med servering. På kvelden kan du roe ned med koselig UKEquiz kl 20:00 med fokus på bærekraft, og teste hvor mye du har lært.Vi ønsker deg velkommen til en spennende og lærerik dag hos oss i Aud.Max. på Studentsamfunnet i Ås.