Kraftig avrunding av første uka for UKA i Ås 2018

Journalist: Amanda Woie

UKA i Ås 2018 ferier sin syvende dag i lyset onsdag 10.10.18 med Amanda Delara og Dårlig Vane. Dette viste seg å være en stor suksess for det heldige publikumet som tok seg turen til Samfunnet denne onsdagskvelden.

Foto: Anne Guro Røsæg

Foto: Anne Guro Røsæg

I forkant av konsertene ble det gjort en liten sjekk blant de som hadde kommet om hva folk gledet seg mest til. Amanda Delara hadde en klar ledelse, og de som gledet seg hadde virkelig god grunn til det også.  Det var til og med flere som svarte at de hadde kommet kun for denne konserten og var det de så mest frem til under hele UKA i Ås.

Festsalen fylles stadig av flere folk ettersom oppmerksomheten rettes i riktig retning og mystisk musikk med lokkende bass spiller over høyttalerne. Strykeinstrumentene gir en autentisk effekt fra starten av og spiller en viktig rolle utover konserten videre. Når musikerne har funnet sin plass tar Amanda plass med dem på scenen og mottar stor jubel fra første stund.

Foto: Anne Guro Røsæg

Foto: Anne Guro Røsæg

De rolige tonene fra introen ruller over i åpningssangen Grown Ups, en sang om selvstendighet og styrke. Den seriøse stemningen opprettholdes med Paper Paper som viser lidenskap i både blikk og stemme. Politikken og hennes syn på samfunnets normer preger en stor andel av sangene hennes, som for eksempel New Generation som kan tolkes som et kamprop på vegne av dagens ungdom om å stå opp for det man mener på tross av motgang fra folk som mener de har bedre innsikt. Psykiske lidelser er også et tema som låta Fine tar for seg med forord om at det er blitt altfor vanlig å late som man har det bedre enn man egentlig har det. Det skal ikke være nødvendig å legge skjul på vanskelige følelser.

Utover konserten ser man også kontraster i stilen da det kommer flere melodier som er mer «upbeat» og publikumsinkluderende utsagn som «Neste gang dere ser dere i speilet vil jeg dere skal forestille dere at dere har en krone på hodet og si Jeg er fuckings sjef!». Dette er introen til hennes cover av Karpe Diems Gunerius, som er den sangen flest kjenner og synger med av full hals.

Foto: Kristian Haldorsen

Foto: Kristian Haldorsen

Vi er også så heldige å få oppleve verdenspremieren på hennes nye låt som offisielt slippes først 19. oktober! Det er et råskinn av en sang og opptreden med kraftig rytme og tekst som gir en følelse av å være i nærvær av en identitet uten sidestykke.

Foto: Cornelia Aasuldsen

Foto: Cornelia Aasuldsen

Etter et mesterverk av en konsert er det gutta fra Loddefjord sin tur til å rive publikum videre i kvedens fest. Før konserten er DJ-en deres allerede på plass og bygger opp til liv og røre i Halvors Hybel. Plutselig stormer Dårlig Vane ut på scenen og publikumsjubelen får salen til å fylle seg opp på rekordtid.

Første sang På Stell representerer energien og «sjefsholdningen» til artistene perfekt og dansefaktoren fra DJ-oppvarmingen ser ikke ut til å minke herfra. SPEIS er andre sang på lista og sparkes i gang med sin dyptgående bass og et publikum som «pulserer» i takt.

Foto: Kristian Haldorsen

Foto: Kristian Haldorsen

De karakteristiske luene forsvinner fort da temperaturen stiger med store skritt, og DJ-en tar av seg t-skjorta allerede ved tredje låt for å kompensere med publikumets heftige energi. En liten gruppe fans som står nærmest scenen blir til og med utpekt som forbilder for resten av folkemassen for hvor energiske og fulle av liv de deltar med på konserten. Etterhvert ser «Kikkan» seg nødt til å gå ned og bli med på festen blant publikum for å virkelig gi fansen en minneverdig konsert-opplevelse under seansens siste sang Gikk i Bakken. Her er samtlige snap-kameraer rettet mot scenen og hoppe-dansingen når nye høyder idet publikum skriker med til refrenget.

Det var altså ikke mangel på energi og kontakt mellom publikum og artister, både for Amanda Delara og Dårlig vane.