Bli herskeren av Instagram med disse triksene!

Journalist: Amanda Woie

Synes du bildene dine mangler litt piff, eller ser du etter smarte løsninger for å få et mer profesjonelt preg på insta-kontoen? Kato Lein er her for å gi DEG den ekstra boosten av finesse som gjør kamerarullen din til et mobilt galleri i høy klasse.

 Med sine 20 års erfaring kom Cato Lein til samfunnet for å lære bort noen av sine beste tips til hvordan man kan få penere og skarpere bilder med ethvert mobilkamera. Foredraget startet med en introduksjon av fotografen selv og hvordan han har gått fram for å bli en etablert profesjonell fotograf i Sverige. Han reiser masse rundt i verden og tar bilder av motiver og mennesker han møter på. Et av hans siste prosjekter heter Eclectic Stories From Bucharest der han tok med seg kameraet til hovedstaden i Romania og fotograferte både bekjente og fremmede i sin mest naturlige og ufiltrerte form. (Finnes på catolein.net)

Et viktig poeng når man er ute blant folk er at man ofte kvier seg litt når det kommer frem et stort profesjonelt kamera. Det er her mobilkameraet melder sin mer ufarlige ankomst og kan skape minst like fine bilder. Husk også ALLTID å spørre om lov både til å ta bilder av mennesker og legge det ut om det er planen.

Det var mye fokus på lys, vinkler og linjer under hele foredraget. Plassering og retning gjør en stor forskjell når det kommer til hvor fokuset naturlig faller i bildet. Ved fotografering av mennesker er det ofte en fordel å ta bilde et lite hakk ovenfra slik at man unngår dobbelthake og rare vinkler. Det er også viktig å prøve å plassere retningen av ansiktet slik at det meste treffes av lyset og at det ikke blir store skygge-flekker som kan forstyrre balansen i bildet. Om personen ser mot en retning som ikke er rett inn i kamera-linsen, er det et knep å ha litt mer luft på den siden personen ser mot slik at personen ser «inn» i bildet og ikke «ut» av bildet. Dette å plassere motivet litt til siden for midten av bildet kalles det gylne snitt, og er også et bra virkemiddel om du tar bilde av noen som går/løper/sykler mot en spesifikk retning.

Det rauste på med masse tips, så her har vi prøvd å lage en kort oppsummering av det viktigste:

Tips 1: Hvor er lyset? Se på skygger. Sola kommer ovenfra. Overskyet vær gir det beste fotolyset!

 Tips 2: Bruk linjer til å «dra» observatøren «inn i bildet». F.eks en vei som fortsetter innover i det fjerne.

 Tips 3: Zooming skal man IKKE gjøre. Fotografér alt og beskjær etterpå. Slik mister man ikke piksler (skarphet).

 Tips 4: Fyll bildet med det du vil skal synes og fokuseres på. Fjell og hav: vannlinjen kan være under midten.

Tips 5: Ta mange bilder av samme motiv, med litt forskjellig vinkel og/eller lyssetting for hver gang slik at du kan velge ut det du liker best.

 Tips 6: Bruk omgivelsene til å lage spennende effekter/teksturer. F.eks. ta bilde gjennom ruglete glass, gitter eller andre gjennomsiktige overflater. Eller ned i stille vann så du får speilbilder.

Tips 7: Bruk HDR-funksjon på landskapsbilder slik at en veldig lys himmel ikke mørkner bakken for mye. Slik får du like mye lys overalt.

 Det finnes allerede et hav av bra apper som med enkle kllikk tar bildene dine til nye høyder, så det viktigste er å prøve seg fram med forskjellige og finne den du selv liker best. Slik kan du lære deg opp til å bruke funksjonene på en mest mulig effektiv måte. Men om du ikke vet hvor du skal begynne er dette et par av Catos personlige favoritter:

·         Snapseed, gratis og enkel å bruke

·         Mextures, gratis men utvidelser kan kjøpes

o   Kan skape veldig kreative bildekomposisjoner, men blir litt mer komplisert.

 

Noen tips for redigering av bilder i ettertid:

 

Tips 8: Ta vare på originalbildet og rediger kopier slik at du kan ta en ny kopi og starte på nytt om du ikke blir fornøyd første gang eller lage flere varianter

 Tips 9: Se tilbake på bildene dine og analyser hva du kunne gjort bedre i forhold til lys, vinkler osv.

 Tips 10: Rett opp linjer og horisonter, samt beskjær slik at du får et passende utsnitt. (Husk tips 3 og 4).

 Tips 11: Om du skal legge ut bildet på instagram e.l. er det lurt å justere opp skarpheten slik at det publiserte produktet blir riktig

 Tips 12: Juster varm-/kaldhet og hvitbalanse. Lyse punkter kan tones ned slik at bildene får en gjevn fordeling av fokuspunkter.

 Tips 13: Vær forsiktig med for mange filter, kan bli syntetisk   

 Tips 14: Tenk på følelser du vil vekke hos folk som ser bildene. Trenger ikke se perfekt ut, så blanding av strukturer og uskarphet kan være like vakkert på sin måte.

 Helhetlig var dette nesten like mye et kurs om hvordan man skal se på bilder, som hvordan man skal ta bilder. Å se hvordan den lille mobilen du har i lomma til enhver tid kan brukes som et verktøy for å lage vakre komposisjoner, var rett og slett inspirerende.

Ta frem mobilkameraet og prøv selv!

Tug Of War

Journalist: Shatan Mujtaba

 A major fun competition that occurred this year at NMBU Storeplenen (the ground opposite Tårnbygning and Uhrbygning) in this iconic festival UKA. Keeping up with the themes of relieving stress and having immense fun, the organizers of the event give us a fan favorite: Tug of War. It seems like a simple game that doesn’t require that much of a game plan. But actually, it’s quite complicated as you delve deeper. As the name suggest, it’s a tug of war.

 You might not give this interesting game much thought, but it’s actually been a very important game for people that there’s actually an official Tug of War International Federation that exists in the world. 50 countries are associated with it and they take this game very seriously.

 Rules

 For starters, let’s lay out all the rules. There are two teams, each consisting of about eight contestants. There’s also one coach for each team. You have to pull a rope to your side. There is a total of usually three matches and you have to win about two in order to become the champions of the game, there are no ties!

 How You Win

 The rope used is about 11 cm in length and marked in the middle with a centre line. There are also two marks that are placed about four meters from the centre line from either side. Initially. When the teams start pulling, the centre line of rope should be above the line marked on the ground. The team that manages to pull the mark on the rope closest to their opponents over the centre line, wins.

 It’s certainly a game that many will want to witness in this year’s UKA. It might not be as intense as football but it’s just as fun for the participants. At the end of the day it’s all about having fun.

5 kjappe om UKA 2018!

Journalist: Kristin Bergo
Foto: Jora Singh Randhawa

Høstens vakreste eventyr er dessverre straks over for denne gang. UKEbloggen tok seg en tur på Samfunnet etter Highasakite, for å høre hvordan studentene synes UKA i Ås har vært.

1.       Har du vært med på mange arrangementer under UKA i Ås? Hvilke?

2.       Hva synes du har vært UKAs høydepunkt?

3.       Hva gikk du glipp av som du skulle ønske du fikk med deg?

4.       Hva eller hvem håper du kommer på UKA i Ås 2020?

5.       Forklar UKA i Ås med tre ord.

Malin Sandneseng, 22 

Malin Sandneseng (int. nr 1) (1).jpg

1.       Jeg var på Cezinando i går. Og DeLillos. Var jo på hele korhelga.

2.       Definitivt Highasakite. Det var helt magisk stemning! Jeg ønska at de skulle komme i 2016, men så gjorde de ikke det, og det var så trist! Å se dem i dag var rett og slett balsam for sjela.

3.       Jeg skulle ønske jeg fikk med meg mer Cezinando. Kvelden er litt svart, hehe. Det er noen hull her og der, og jeg skulle gjerne ha huska litt mer. Jo, også skulle jeg gjerne ha vært på studentpremieren, men da var jeg i Krakow.

4.       Jeg ønsker meg Highasakite igjen! Blir ikke nok av dem. Jo også ønsker jeg meg selv, fordi jeg ikke studerer her lenger da, så ønsker å komme selv og være med på UKA.

5.       Vennskap, fest og tirsdagsfylla. Nei, hahaha, mener selvsagt mandagsfylla!

Ida og Eirik (nr 2).jpg

Ida Elise, «22, nei vent, 24 år. Må vi ha med etternavn? Du kan ta med Elise, men det får holde» og Eirik, 26

1.       Ida: Ølfest, Cezinando, Urpremiere, hva mer er det som har skjedd egentlig? (Ida må bla opp i appen for å sjekke). Jo, den låvefesten med Sie Gubba og Trang fødsel! Der var vi begge to. 

Eirik: Jeg så ikke Cezinando da, for jeg var ute i teltet og kjøpte pølse.

Ida: Også var jeg med på 3000 meter øl i gutteklassen. Det er jeg veldig fornøyd med! Måtte løpe rett oppi skogen og spy etter løpet da.

2.       Ida: Urpremieren! Revyen var veldig bra, og den var veldig politisk. Det kan jo være kjedelig hvis du ikke er så oppdatert og ikke skjønner vitsene da. Men jeg skjønte det.

3.       Eirik: Jeg fikk ikke sett revyen, så den skulle jeg ønske at jeg så.

Ida: Tinefrokosten! Der fikk man mat mens man var på forelesning. Det kan jeg like.

4.       Ida: Hvis jeg kan ønske meg hvem som helst til neste UKA håper jeg på Post Malone.

Eirik: DDE hadde vært kult!

5.       Hektisk, innholdsrik, promille


Ragnhild Kirkhus, 21 og Ragnhild Rudshagen, 21

Ragnhild x 2. Nr 3.jpg

1.       Ragnhild K: Vi har vært med på så mye! Studentpremiere, Highasakite, DeLillos og Cezinando. Jo, og 3000 meter øl. Det var sååå gøy! Jeg var også med på korhelg.

2.       Ragnhild K: Korhelg! Det var bare en helt egen stemning, og alle som var med hadde det sykt fett sammen! Jo, og Cezinando!

Ragnhild R: Det må ha vært Highasakite i kveld. Det er mitt yndlingsband, og de er bare så sykt flinke og musikalske. Det var rett og slett et must å få med seg dem.

3.       Vi skulle kanskje vært med på flere aktiviteter, men vi vil ikke henge etter på skolen. Mye av det som er på dagtid kræsjer med forelesninger, og vi har ikke hatt tid. Men det er veldig bra at det skjer andre ting enn konserter.

Ragnhild K: Hva var det som skjedde på onsdag? UKEauksjon! Det skulle jeg gjerne fått med meg, men da var jeg på jobb i NGA-baren.

4.       Ragnhild K: Jeg ønsker meg Thomas Dybdahl og Hjerteslag fra Bergen. De er elsk! Også synes jeg spritsløyfa er skikkelig bra, og håper den er like kul neste UKA!

5.       Musikk og drikk. Det rimer jo nesten! Også glede, det kommer i tillegg.

Eirik Sønstevold, 22

Ragnhild x 2. Nr 3 (1).jpg

1.       Revy. Revyband for å presisere. Jeg har vært på mest konserter, men også korhelg. Jeg var på blant annet Justad, Sie Gubba, DeLillos, Higasaskite og Cezinando.

2.       Sondre Justad! Det var jævlig kult lysshow og han var bare så energisk. Komboen av at han ga så mye av seg selv og lysshowet gjorde konserten til UKAs høydepunkt. I tillegg til revyen da seff.

3.       Jeg skulle ha vært med på mer dagsarrangementer, for UKA er jo ikke bare konserter. Men jeg kommer ikke på noen konkrete arrangementer jeg burde vært på.

4.       Jeg håper det kommer en ny, ukjent artist som blir jævlig stor. Sånn som Cezinando, som stod i Halvors sist UKA. Det var ikke så mange på den konserten, også er han første utsolgte konsert denne gangen.

5.       Det er jo veldig lett å si måneden, året, livet. Men det blir litt for klisjè føler jeg. Det får bli konsert og revy. Har lyst til å si alkohol og, men ja.

 

Synnøve Sørvåg Slåtsveen nr 5.jpg

Synnøve Sørvåg Slåtsveen, 21

1.       Oj, veldig mye! Jeg har vært på alle konsertene! Jeg jobba på noen av dem da.

2.       Broiler var veldig bra, og Higasakite! Og DeLillos da. Nei, haha, jeg klarer ikke velge. Jo, tror det må bli DeLillos fordi alle sang med og det var så god stemning. Skikkelig god S!

3.       Skulle gjerne ha fått med meg UKEquizen fordi jeg elsker quiz. Men jeg spiller fotball og bruker veldig mye tid på trening, så da fikk jeg ikke vært med på det.

4.       Skulle gjerne hatt en skikkelig god headliner som solgte ut. Nå var jo Highasakite headliner, men det var Cezinando som tok alle billettene. Jeg vil gjerne at Kygo skal komme, men han er altfor stor tror jeg. Jeg jobber med booking på samfunnet, så derfor tror jeg kanskje ikke det går. Men hadde den fyren kommet hadde jeg klikka! Jeg skulle gjerne også sett Postgirobygget.

5.       Fest, god stemning, god stemning og god kok.

 

 

Et forsøk på å bli verdensmester

Journalist: Ingvild Pedersen

Fotograf: Vegard Høgi Olsen

Dagens verdensrekord i 100 meter hoppeball er 30,2 sekunder for menn og 38,22 sekunder for damer. Jeg har satt meg et mål om å slå denne. Her får du høre hvordan det gikk.

For omtrent en måned siden da jeg så gjennom programmet for UKA for første gang, ble jeg umiddelbart interessert i verdensrekordforsøket. Hoppeball er ikke noe jeg har prøvd meg på siden barneskolen, men jeg tenkte at det kan umulig være spesielt vanskelig. Det skulle senere vise seg at jeg tok grådig feil, men mer om det senere.

Jeg bestemmer meg for å sette opp et treningsprogram for å komme i form. Det eneste problemet er at jeg ikke eier en hoppeball, og det gjør heller ingen jeg kjenner. Jeg vurderer å gå til anskaffelse av en, men slikt koster penger, og penger er ikke noe en student har mye av (i alle fall ikke under UKA). I tillegg måtte jeg hatt et stort område å øve på, noe som igjen ville betydd mange vitner, og jeg er ikke helt klar for å bli kjent som hun som hopper rundt på hoppeball på Pentagon eller Eika. Dermed blir den ideen forkastet, og jeg lager meg heller et treningsprogram som fokuserer på spenst, mage og kondisjon.

Jeg skal ikke kjede dere for mye med øvelsene, men her får dere et par bilder fra noen utvalgte øvelser:

  1. Spensthopp – bedre spenst vil gi meg større tilbakelagt strekning per hopp

  2. Situps og pushups for bedre magemuskler

  3.  Kondisjonstrening, her illustrert ved et løpebilde

Planen var som sagt å trene dette, samt en god del annet, jevnt og relativt ofte i omtrent en måned fram til forsøket. Men

latskap og festing skole og andre forpliktelser kom i veien, og jeg endte kun opp med to gjennomførte økter. Jeg innser ettersom tiden går at det å slå verdensrekorden kan jeg se langt etter. Mitt nye mål blir derfor sakte men sikkert å ikke komme sist.

Dagen for forsøket møter jeg opp litt før tolv på Storebrand, klar for å gjøre en ordentlig innsats. Det er overraskende mange som har kommet og er klare for å gjøre et forsøk på å slå verdensrekorden. Også et par barnefamilier har møtt opp for anledningen, og de gjør det minst like bra som studentene.

Foto: Vegard

Foto: Vegard

Startskuddet går, og allerede etter de 10 første meterne skjønner jeg at dette ikke kommer til å gå så bra. Motstanderen min hopper av gårde en god del raskere enn meg, og jeg klarer ikke å mestre teknikken for å komme meg langt fremover for hvert hopp. Det hjelper heller ikke at jeg er temmelig sliten fra dagen før. Jeg fullfører med en tid på omtrent det dobbelte av dagens verdensrekord, og kan dessverre si at jeg var den som brukte lengst tid denne dagen. Man kan trygt si at planen min om å trene seg opp og bli best gikk i vasken. Samtidig er jeg fornøyd med at jeg klarte å fullføre, det er tross alt ikke så veldig mange her i verden som kan si at de har gjennomført 100m hoppeball.

Foto: Vegard

Foto: Vegard

På tross av mine dårlige prestasjoner, var det veldig gøy å være med på et arrangement som dette, og å se resten av deltakerne sine forsøk på å bli verdensmester. Stemningen var bra, og det ble absolutt mange gode tider, men verdensrekorden står fortsatt ubeseiret. Kanskje vi skal prøve på nytt neste UKA?

 

Highasakite og TRXD med en utrolig avslutning av UKA i Ås 2018

Journalist: Ingvild Pedersen

 Det blir noe for enhver og et show utenom det vanlige når headliner Highasakite og TRXD inntar Samfunnet denne siste festkvelden under UKA.

Foto: Markus

Foto: Markus

Highasakite starter konserten med sangen «Out of Order». Det er allerede mange i Aud.Max., og flere strømmer til idet de første tonene spilles. Utover i konserten blir vi vitne til et vakkert lysshow utenom det vanlige, i tillegg til videoer som spilles i bakgrunnen.  

Omtrent halvveis i konserten er vi så heldige å få med oss verdenspremieren av deres nye singel Mexico. Sangen har en rolig og vakker start, med en beat som markerer seg under refrenget. Den faller absolutt i smak hos publikum, og blir nok å høre gjentatte ganger i mange hjem fremover (så fort den kommer ut på Spotify i alle fall). Slager etter slager spilles, og det er vanskelig å velge et favorittnummer fra opptredenen.

Foto: Cornelia

Foto: Cornelia

Kvaliteten holdes oppe gjennom hele konserten, ikke bare når det gjelder musikken, men også sceneshowet med vakkert lys og videoer som spilles i bakgrunnen. Håvik prater lite i løpet av konserten, hun legger i stedet vekt på å være i ett med musikken. Dette smitter over på konsertgjestene, og det blir en utrolig stemning i salen. Konserten avsluttes med den kjente låten «Lover, Where Do You Live?», og applausen runger i Aud.Max.

Etter en fantastisk opptreden som ingen egentlig vil skal ta slutt, beveger vi oss til Festsalen for neste konsert. Idet konserten starter endrer stemningen seg blant studentene. Nå er det tid for fest, og fest blir det. TRXD spiller en del kjente sanger, alt fra «Like a G6» og «Bængshot» til «Hit the Road Jack» og «September». Publikum koser seg tydelig og synger og danser. Danse gjør også Røde Kors-vaktene, og det er tydelig at folk har det bra. Duoen spiller selvfølgelig også noen av sine egne låter til slutt, og konserten avsluttes med allsang.

Foto: Jora

Foto: Jora

Alt i alt var artistene denne kvelden et veldig bra valg som siste konsert under UKA i Ås 2018, jeg tror neppe noen dro skuffet hjem etter prestasjonene denne kvelden.

UKA avsluttast med ein klassikar på lerretet 

All moro må ein gong ta slutt. Søndag 28.oktober kunne alle slitne funkisar slenge seg i ein sofa, puste ut og nyte UKA i Ås 2018 sitt siste arrangement som tok oss tilbake til femtitalet - Grease vart vist i Halvors Hybel. 

Foto: Markus

Foto: Markus

Feel good-film 

Aktivitetsgruppa under UKA gjorde eit godt filmval då dei runda av UKA i Ås 2018. Det er få filmar som har den same «feel good»-faktoren som Grease har. Sjølv om den ikkje vart spelt for fullsett sal, hadde den ein god effekt på den koselege gjengen til stades, som stadig let seg bevege av dei udødelege rytmane frå musikalen som framleis er ein favoritt etter 40 år.  

Eg pratar med to av jentene i aktivitetsgruppa under UKA, som har vore med og arrangert kinokvelden. Dei fortel kvifor arrangementet, som på programmet heiter «Drive-in kino», tok stad inne, i Halvors Hybel. «Det var alt for kaldt ute til at folk kunne sitte i bilane sine, når ein må rulle ned vindauga for å høyre lyden.» Heldigvis let ikkje aktivitetsjentene seg hindre av vintervêret, og stelte i stand ei koseleg sofagruppe til medstudentane sine der ein kunne kjøpe snacks eller ein kopp kakao om ein framleis ikkje hadde fått varmen i seg.  

Foto: Markus

Foto: Markus

Aktivitetar frå A til Å 

Det er rart å tenke på at månaden vi har gledd oss til i to år, no er over. Aktivitetsjentene har som hundrevis av andre frivillige studentar stått på for at UKA i Ås 2018 skulle bli vår lengste og beste augneblink. Aktivitetsgjengen, som i kveld har stelt i stand ein ordentleg kosekveld, har også under UKA gitt studentane moglegheita til å prøve ting dei aldri før har gjort. Under UKA har dei arrangert morning beat, ein dansefest klokka sju om morgonen, mekanisk okseriding og språktandem, for å nemne noko. Jentene har mykje artig å sjå tilbake på, men ikkje berre eigne arrangement. Både spritsløyfa og UKErevyen blir trekt fram som komponentar som har gjort UKA i Ås 2018 til ein av dei meir minneverdige månadane i studenttida.  

Takk til Thorvald og Tora 

Då rulleteksten inntok lerretet, og lysa vart slått på, slo det meg: UKA er over. UKA i Ås 2018 har i ein månad gitt oss nye musikkopplevingar kvar helg, frå Sputnik til Broiler, ein fabelaktig UKErevy utan like og ei spritsløyfe der ein kunne danse seg gjennom Mexico, Galtvort og Legoland med eksotiske forfriskingar på vegen. Ikkje berre har vi fått festa frå oss under UKA, vi har også fått med oss kurs og foredrag med eit breitt innhald, slik at alle kunne ta del i Noregs lengste kulturarrangement. Det er ikkje anna å seie enn «TAKK!», takk til alle som har stått på, til alle som har jobba dag og natt og sett livet på vent for at UKA i Ås 2018 skulle bli den mest minneverdige månaden i manns minne.  

Konfettifest med Staysman og Lazz

Foto: Bendik Hassel

Foto: Bendik Hassel

Journalist: Eivind Handegard

Festsalen lever opp til navnet når Staysman og Lazz inntar scenen

Hele affæren starter med at det kommer en DJ på scenen. Han fyrer på med noen friske live-mikser. Låter fra en rekke sjangere som i teorien skal avstøte hverandre som olje og vann, presterer han å kombinere på de mest kreative måter. Når karene entrer scenen bryter publikum ut i et alkohol-indusert brøl. Staysman starter med å bygge opp stemningen før de kommer i gang med låta «20 kilo ekstra». Staysman og Lazz har publikum i sin hule hånd helt fra første stund, og med klassikere som «Kaptein Morgan» synger folk med så godt de kan.

Foto: Bendik Hassel

Foto: Bendik Hassel

På magisk vis greier Lazz å lure inn gitarshredding der han kan, både i og innimellom låter. Likevel blir det ikke for mye av det gode. Det blir faktisk et riktig så trivelig øyeblikk når Lazz drar frem den akustiske gitaren for å fyre løs med allsangen. Når han har fått trallingen ut av systemet fortsetter festen med samme momentum som en Volvo med bremser som ikke er EU-godkjente for tredje år på rad.

Foto: Bendik Hassel

Foto: Bendik Hassel

Brått er konserten nesten ferdig og de avslutter med «En godt stekt pizza». På dette tidspunktet innser jeg hvor sulten jeg egentlig er, og hvor fort konserten har gått. Videre bærer det til Johannes for å nyte en siste UKEburger for i år.

Fra Halvors til Aud.Max

Journalist: Eivind Handegard

Cezinando tar oss med på en musikalsk berg- og dalbane.

Bassen rister i veggene i det jeg prøver å rekke konserten. Køen er lang for å komme inn til Samfunnet. Omsider får jeg heldigvis scannet billetten og løper opp trappen for å ikke gå glipp av noe. Synet som møter meg er folk. Veldig mange folk. Cezinando har allerede kommet på scenen, iført en gulltopp tatt rett fra Eurovision fyrer han opp publikum. Det er en enda mer selvsikker versjon av Cezinando som har kommet tilbake til Ås, sammenlignet med da han for to år siden «bare» spilte i lille Halvors Hybel. Energinivået er høyt mens han leverer linje etter linje. Rytmene resonnerer ut i salen.

Foto: Bendik Hassel

Foto: Bendik Hassel

 Måten lysene blir brukt på fungerer ypperlig for å legge vekt på hver enkelt sang som fremføres, fra det helt rolige til det mektige blir vi tatt med på en følelsesmessig berg- og dalbane. Det eneste som er litt synd med konserten er at lydbildet er ganske uklart. Utenom dette har konserten alt på stell.

Foto: Bendik Hassel

Foto: Bendik Hassel

 Det kommer et vendepunkt i konserten der han kaster den gylne trafikk kjeglen/ gulltoppen og rocker barisen, som fører til at Cezinando blir ekstra gira. Noen låter tar han på egenhånd, andre ganger derimot får han hjelp av en luring som backer han opp. Etter x antall «voopps», «yeeah» og «Uhh» begynner imidlertid konserten å nærme seg slutten. Scenen blir mørk og stillheten senker seg. Publikum er på den andre siden ikke ferdig med Cezinando ennå. De begynner å skrike, ikke ulikt en sinna mob. Heldigvis får de det som det som de vil, og den overdøvende sangen lurer han tilbake. Avslutningen blir «Håper du har plass», hvor sangen fra publikum er nesten like høy som musikken. Cezinando smiler fra øre til øre i det han forlater scenen.

Foto: Magnhild

Foto: Magnhild