ARIF

Fredag 14. oktober skal Arif være med oss og kickstarte studenthelga. Først ut er CC Cowboys i Aud.Max, deretter er det bare å trekke opp i Festsalen, for der kan du være vitne til at en av Norges aller fremste rappere skal gi oss et show av de sjeldne. Arif klarer kunststykket å lage raplåter som kan analyseres dypt, samtidig som de fenger de fleste og kan spilles på fest. Og vi kan love topp stemning i Festsalen! 

Arif Salum (27) tok i 2013 farvel med sitt alter ego Phil T Rich, med minialbumet Aldri & Alltid, som med sine syv spor var betraktelig mer alvorlig enn radiohit'en "Gal" fra hans første EP Kom Så Tok Færdiih. Aldri & Alltid markerte et ønske om å jobbe videre som seg selv - Arif. 

Han skriver tekster om moren som kom som asylsøker  til Norge med to mastergrader men ingen jobbmuligheter. Han skriver om nazister i nærmiljøet, om tusenlapper i søppelsekker og kjærlighet. Han skriver om sin egen vei gjennom musikkbransjen, om håp og om løgn, stygt og vakkert, dyrt og billig. Det hele er et kontrastfylt univers hvor det såre akkompagneres av det vakre, og det brutalt ærlige møter det latterlig enkle. Vi gleder oss! Festsalen 14. oktober!

Han inviterer oss på sin første fullengder Highend/Asfalt inn i et kontrastfylt univers gjennom låter hvor det såre akkompagneres av det vakre, og det brutalt ærlige møter det latterlig enkle. Første singel "Kanke Gi Opp" med Magnus Eliassen ble sluppet i januar, og representerer definitivt den lyse siden av asfalten. For allerede på første spor forstår vi at dette er mer enn underholdning.

Fra leken pop om å date to jenter samtidig, til tekster om egen barndom. Om moren som kom til Norge som asylsøker med to mastergrader men ingen jobbmuligheter. Nazister i nærmiljøet. Tusenlapper i søppelsekker. Om kjærlighet. Hans vei gjennom musikkbransjen fra da Tungtvann åpnet dørene for norsk rap, og "da Madcon lagde Beggin/da Karpe Diem kom og redda verden" til i dag. Om håp og om løgn. Stygt og vakkert. Høyt og lavt. Dyrt og billig. Godt og vondt. 

CHEAP KARMA

Fra funkrytmer til hiphopinspirerte beats. Riff tilslørt med støy og psykedeliske atmosfærer. Basslinjer som drar deg ut på kanten av setet, samtidig som de får deg så laidback at du tipper bakover på stolen. En crisp og crunchy vokal som snerrer etter strupen i en pakke med hardt, harmonisk og moderne uttrykk. Du soner ut, vi soner inn. Det er Cheap Karma!

I februar spilte bandet inn en EP i England, hvor de forente krefter med den store og profilerte produsenten Paul Reeve. Sammen med den tidligere Muse-produsenten skapte bandet en 5 spors EP som slippes 15. september. 

Tidligere har bandet gitt ut EP'en "Superfunk" som fikk blant annet 8/10 av NRK Sørlandet, spilt 80+ konserter fra Danmark til Trondheim, delt scene med blant annet Lars Vaular, D'Sound, Madcon, Fjorden Baby, høstet lovord og gode anmeldelser for sine intensive og ville liveshows og blitt plukket ut av et musikkpanel til ett av de mest lovende bandene fra Vest-Agder. 

«Ikke plass til et menneske til på «Charlies» da Cheap Karma spilte sent fredag kveld [...] 
Energi er det store stikkordet her. Hele gjengen gir alt de har og det smitter over til et
ekstatisk publikum.»  

- Gunn-Hilde Erstad fra Krsby, terningkast 5.  

"Bandet som står på scenen leverer et energisk og stemningsfylt show. Jeg vekkes opp fra
dvale etter kveldens rolige start. Det er alltid gøy når artistene ikke er redde for å bevege seg på scenen, noe disse ikke er."  

-  HISS!G-prosent: 75 // Line Skille-Aspholm 

"I try to work with bands who I feel I connect with, I like the singer, I like the songs, I like the vibe they're trying to create and Cheap Karma met all of those." 

- Paul Reeve (Muse, Supergrass, Razorlight)