FOR en miniUKE! Det må være lov å si etter en utsolgt lørdagskonsert med et stappfullt Aud.Max., og en Festsal som så vidt vi har opplevd, aldri har vært fullere! Dere leverer! Vi er utrolig takknemlige for at Ås-studentene stiller opp og vet å feste! Med tanke på booking var miniUKA ferdig booket allerede i november, og vi gikk da i gang med å booke artister til selveste UKA i oktober. Programmet begynner å ta form allerede, og vi er nå klare for å gi dere aller første smakebit på UKA i Ås 2016! 

VAZELINA BILOPPHØGGERS

Javel Ås! Denne forespørselen her har vi fått skreket inn i øret mang en gang på en fuktig kveld i Bodegaen. Bandet skriver følgende om sin egen oppstart: «Vazelina Bilopphøggers starte' opp i romjula 1979 heme i bryggerhuset hass Arnulf Paulsen oppi Vindingstadbakken på Gjøvik.» Nå, 27 år senere skal Vazelina geleide oss trygt gjennom årets låvefest. Bandet trenger kanskje ingen nærmere presentasjon, vi er vel alle av den generasjonen som så på Vazelinas hjulkalender og som lærte å synge «Surfbrett» i musikktimene på barneskolen. Det blir en kveld der Ås-studentene kan felle nostalgiske tårer, synge så høyt som de aldri har gjort, og gulvet i Aud.Max. kommer til å gynge av swing-dansende studenter. Det blir faktisk ikke mer Ås enn dette her! Vi vet ikke om ryktene er sanne, men de skal angivelig ha gått på NMBU ællihop, på den gamle bilopphøggerlinja på NLH. De bør med andre ord kjenne til hva som kreves for å skape god stemning i Aud.Max! Oi, som vi gleder oss!

RAZIKA

Razika har i mange år vært en publikumsfavoritt med sin kombinasjon av skranglerock, ska-beats og popmelodier. De ga i 2015 ut albumet «Ut til de andre» som plasserte dem helt i toppsjiktet av norske band, og i dag finnes det knapt noen lengre som ikke har hørt om Razika. Disse bergenserne kan få selv den mest stillferdige person til å synge med på de enkle, treffende og direkte låtene. De er alle født på begynnelsen av det gylne 90-tall, som mange av oss Ås-studenter, noe som gjør det lett å relatere seg til tekstene deres. De skriver låter som handler om kjærlighet, samlivsbrudd og livet generelt, sett fra de fire jentenes perspektiv. Med titler som «Vondt i hjertet», «Faen ta deg» og «Syndere i sommersol» er stemningen satt. Sliter du med kjærlighetssorg skal du nok få sunget den bort denne kvelden. Tekstene er ærlige og såre, men samtidig fulle av faenskap. Live er bandet energisk og gir publikum en rastløshet som kommer til å forvandles til et hav av energi, dans og allsang i Festsalen. Dette gleder vi oss enormt til!

SKINNY DAYS

Etter kun et år som gruppe, har duoen Skinny Days til sammen blitt streamet over 5 millioner ganger på Spotify, gjort en av de beste konsertene under By:Larm og singlene deres har blitt topplistet både i Norge og Danmark. Skinny Days består av Dag Holtan-Hartwig og Halvor Fostad, og musikken deres domineres av geniale popmelodier som får det til å svinge i både sanglyst og dansefot. Musikken har også skarpe kontraster av EMD-drops som gjør musikken til et schizofrent men interessant univers som både er fengende og meget dansbart. Disse guttene er spådd å nå langt, så vi er heldige som fikk snappet dem opp før de rekker å vokse seg for store for Ås. Sjekk ut musikken, dans til den i sommermånedene som kommer, for i oktober gjester de Festsalen under UKA i Ås. Dette blir party! 

CEZINANDO

Den unge Oslo-rapperen Cezinando ga allerede som 16-åring ut sin første EP. I årene etter har han vært svært produktiv, gitt ut to album i en alder av 20 år, og det tredje kommer ut 6. mai. I februar i år ble det en prestisjetung seier for Cezinando da han ble kåret til «Årets Urørt» på Sentrum Scene med låten «€PA». I dommerpanelet satt Veronica Maggio som sa om Cezinando: «Du har en helt grym tilstedeværelse på scenen! Det er sjeldent å se en slik iver samtidig som du er så avslappet» Det er med andre ord en brennheit og aktuell artist vi snakker om her. Cezinando trekkes fram som et friskt pust i norsk hip-hop, og roses for sin oppriktighet i både musikk og liveshow. Han har en hektisk sommer foran seg, og vi er sikre på at han vil ha vokst ytterligere og perfeksjonert showet sitt når han gjester Halvors Hybel i oktober. Dette er hip-hop-Norges største håp, og du får det servert på UKA i oktober! 

Så hold på hatten, og hold øyne og ører åpne for flere nyheter om UKA. Og for Guds skyld (ja, vi er to sørlendinger i bookinggruppa): lytt til musikken! Vi tror UKA i Ås 2016 blir helt rå.

Hilsen bookinggjengen, Maria, Per Kristian og Lisa.