Hei, Ås!

På onsdag kommer vi til Samfunnet for å ha en koselig stund med dere. Verdens Rikeste Land på NRK P3 baserer seg på iriks (innenriks), uriks (utenriks) og priks (personlig riks), og det er også planen denne kvelden:

Først får vi med oss vår venn og kollega Ronny Brede Aase opp på scenen – han skal delta i en spalte vi har hatt fast på radio i fire år: «Én rett, to feil». Det betyr at Ronny skal ta opp én ting han elsker og to ting han hater ved samfunnet/livet/hverdagen… hva som helst! Hva gladgutten fra Førde tar opp aner vi ikke på forhånd.

Så jager vi ut Ronny og henter inn to av våre favorittpolitikere – Henrik Asheim fra Høyre og Jette Christensen fra Arbeiderpartiet. De får følge av Sigrun Aasland fra tankesmia Agenda. Agenda har publisert en rekke artikler om hvordan demokratiet trenger fornyelse – og akkurat det er tema her.

For er det å stå i en gymsal hvert fjerde år virkelig den beste måten å styre et land på i 2016!? Og er partiene mer opptatt av å vinne TV-debatter og neste valg enn å tenke langsiktig?

Dette og mer skal vi prøve å finne ut denne kvelden. Demokrati-biten skal også sendes på TV på NRK1 i mai.

Inviter en venn eller fem, og så sees vi på onsdag! :)

Hilsen Niklas & Mathias i VRL