Foto: Bendik Hassel

Foto: Bendik Hassel

Av Jon Eskild M Sæther

miniUKA 2016 ble rundet av med konsert i Halvors Hybel som for anledningen var innredet med sofaer, sitteputer og rustikke stålamper. På scenen sto gruppa kildaphew og serverte seige hiphop-beats.  Duoen består til daglig av Danielle Brogden og Andreas Lanesjord alias Teapot & thismorning, men hadde denne kvelden med seg ytterligere to personer på scenen. Studentene som møtte opp fikk oppleve en litt annen konsertstemning enn den man ellers er vant til på Samfunnet i Ås.

Bandmedlemmene bidro med rap, gitar, bass, diverse synth, sampling, tamburin og knipsing(!). Det er litt vanskelig å plassere musikken innenfor en bestemt sjanger, men den inneholder elementer fra hiphop, elektronika og soul. Kombinert med et tempo som sjelden beveger seg over 100 bpm, bra tilstedeværelse og performance blir dette en veldig god opplevelse for publikum. kildaphews eneste bidrag på spotify «Blunt truth» er et av høydepunktene under konserten. Tradisjon tro får publikum et ekstranummer, men denne gangen lar de anlegget gjøre hele jobben.

Kudos til bookingansvarlig for et veldig bra opplegg, og en oppfordring til å ha flere slike artister og arrangementer under UKA i Ås til høsten. Det krever kanskje litt mer av publikum, men gevinsten er deretter. Det er ofte på de små scenene at store ting skjer.

Bilder: Bendik Hassel og Henrik Aulie Søvik