Journalist: Aleksander Heen 

Donald Trump fikk en million dollar av faren sin da han var 18 år, og gjorde det om til 4,5 milliarder på 50 år (eller ifølge mannen selv, «minst 10»). Hva klarte så NMBU-studentene med 300 kr på 24 timer? 

UKA har samarbeidet med EIK Ideverksted og NMBU Technology Transfer om miniUKAs Pengerace. Her har hvert team fått tildelt 300 kr i oppstartsmidler, med et tilsynelatende enkelt mål - øk beholdningen (innenfor lovlighetens grenser). Vi oppsummerer innsatsen, og konstaterer at oppgaven er løst med god innovasjonsånd. 

Been og Bakkes klipperi har satset på gode salongopplevelser, med spesielt fokus på atmosfære. Her har kunden fått oppleve tropisk innredning, Netflix Fireplace (Paradise Hotell mot 20 kr tillegg), og fravær av kleine frisørsamtaler. B&B fikk inn 1300 kr og har betjent et titalls kunder. Bedriften har vært en hit på Facebook. 

Idédrivhuset har valgt å følge pengene, og tok turen til Ås sentrum. Med deres konsept «Markedsføringsløft av lokale bedrifter, rettet mot studenter» har de tjent inn 12 000 kr på deres markedsføringstjenester.  

12992055_10153328640006707_1765087435_o-1.jpeg

Team Superlim, et samarbeidsprosjekt mellom to grupper, har selv tatt initiativ til å ansette seg selv hos Institutt for matematiske realfag og teknologi (IMT). Denne gjengen har jobbet natt og dag (det ryktes om jobb til 03:30), og har lagt gulv, ryddet og oppgradert verkstedet på IMT, demontert solceller, installert kjøkken og malt kontor. For denne innsatsen har Superlim bragt inn hele 47 200 kr! 

En deltager gikk til og med gått rett i strupen på Trump med eget Hedgefond. Inntjeningen er foreløpig uvisst. Vårt overslag tilsier at Trump har hatt en årlig gjennomsnittlig vekstrate på 18%. Dette blekner i midlertidig mot UKAdeltagerne som har tre- til åttiseksdoblet beholdningen.  

Juryen kåret to vinnere for største fortjeneste og beste konsept. Superlim dro hjem seieren i førstnevnte kategori, for imponerende innsats. Beste konsept gikk til Idédrivhuset for deres promoteringsstunt, der juryen la vekt på originalitet, gjennomførelse og innsats.  

Innsatspengene går tilbake til UKEhjelpa, til støtte for WWF og prosjektet «Hva er du redd for å miste?».