Foto: Henrik Aulie Søvik

Foto: Henrik Aulie Søvik

Tekst: Aleksander Heen

Tradisjonen tro arrangerte UKA og Mannskoret Over Rævne arrangementet 3000-meter øl på Storebrand idrettsbane. Dette er happeningen som kombinerer utholdenhet med ferdigheter innen øldrikking, og var en real kickstart på kvelden.

Kalorier inn er lik kalorier ut, sies det. Derfor må 3000-meter øl være den perfekte kombinasjon av fysisk aktivitet og alkoholkonsum. Et hundretalls studenter hadde møtt opp for å delta eller iaktta løpet. Mange av studentforeningene stilte mannsterke.

Det konkurreres i tre klasser, kvinner 3000, menn 3000 og kvinner 1500-meter. Det konkurreres videre i eliteklassen og turistklassen. Den som spytter sammenhengende i over ett sekund, knuser flasker eller forspiller øl kvalifiserer automatisk til turistklassen. Uansett klasse var det mange sterke prestasjoner.

Årets vinnere er:

K1500                   Kristin Sandeggen           8:53

M3000                  Ola Jonassen                     14:50

K3000                   Ragnhild Aas                     24:40    

 

Hørt under 3000-meter øl:

Øl er godt

Mer øl i idretten

Øl og idrett er en undervurdert kombinasjon

Dette er helt forferdelig

Det var grævelig løye

Dette er STOR idrett

Magen vil ikke mer

Blurry hilsen Tiril 22 minutter

Magevrengende opplevelse

I did it for Elizabeth the second – I hear she’s a fan of Pilsners

Hup Holland Hup

Foto: Henrik Aulie Søvik og Nina Vold Johansen