Fotograf : Amanda Løvstad

Fotograf : Amanda Løvstad

Journalist: Ingeborg Høiaas

Fredag 16. april var det duket for miniUKErevy. I stor kontrast til tidligere eventer i Aud.Max. var foajeen full av forventningsfulle mennesker allerede kl 21:00. Det lå en spent stemning i lufta akkompagnert av bølger med korpsmusikk fra Åsblæst'n som spilte oss gjennom de snart åpne dørene. Vel inne i Aud.Max. lå stemningen høyt under taket, alle stoler var opptatt og folk sto der det var plass. UKEsjefen ønsket velkommen, og så var showet i gang!

Åpningssketsjen var en bilist som sliter med innstillinger på GPS’en. Både svigermor, en fredrikstadråner, og Sylvi Listhaug maser om å svinge til venstre, eller i Listhaug sitt tilfelle «returner!».Dette var en av sketsjene som slo best an blant publikum. Gjennom mye av revyen var det en politisk undertone, hvor satire var et virkemiddel som ble brukt i flere av sketsjene. I en runde med «Sharia-bingo» kunne man vinne både jomfruer og maskinpistoler, og i en sketsj om en middelaldrende middelklassemann som befinner seg langt ned i midtlivskrisa blir flyktningstrømmen over Middelhavet adressert. Kanskje litt drøy kost for noen, men revygjengen klarte å dra i land noen gode poeng.

De tok også opp situasjoner vi kjenner oss godt igjen i på Ås. Den både elskede og hatede smalltalken ble tatt med inn i bokseringen hvor tørre og overfladiske fraser ble kastet frem og tilbake med løpende kommentering. I en videosnutt som var laget i forkant av revyen gjennomført e de det mye omtalte stuntet «spise knekkebrød på lesesal».

Alt i alt var dette en fornøyelig opplevelse, danserne strålte og skuespillerne høstet mye applaus og latter gjennom hele revyen. Lydfolkene skal også få skryt - selv fra bakerste rad kunne man høre stemmene klart og tydelig, noe som ikke har vært en selvfølge under tidligere revyer på Ås. Vi kan rett og slett ikke annet enn å glede oss til UKErevyen!

Fotograf : Amanda Løvstad, Kari Kvandal og Thea Gjølberg