Foto: Bendik Hassel

Foto: Bendik Hassel

Tekst: Emilie Sandell

OMVR i Festsalen
Onsdag 14.april ble miniUKAs første festkveld sparket i gang til Ås’ store fornøyelse. Samfunnet var fylt opp av funksjonærer med sine komitésjefer, barfunksjonærer i kjente foreningsklær og spente studenter. Nye drikkemenyer, ny mat og nye artister gjorde den våryre studentmassen mer festklare enn noen gang.

Den heldige artisten som fikk åpne festkvelden var sørlendingen, OMVR. Han møtte opp i festsalen slik vi kjenner ham - i sin karakteristiske svarte hatt. Konserten begynte, og publikum kunne la seg forføre av rolig club, soul og funk, som fikk salen til å flyte av gårde.

Etter mange rolige, lette sanger tok OMVR tempoet opp, og stemningen gikk i taket. I et mellomspill tok han en real dance-off med publikum, og det bidro til en varm, deilig stemning i salen. Dansingen fikk virkelig publikum gående, og OMVR virket glad og takknemlig. “Herregud, jeg digger stemninga!” ropte han andpusten.

Ettersom hans første single ble lansert i 2015 er det ikke er mange sanger som kan kalles gamle, men likevel fikk vi høre noe som enda ikke er å finne på Spotify. Publikum følte seg smigret. Etter konserten stod mange igjen og applauderte for å få OMVR ut på scena igjen for å ta en siste dans. Det kan ikke konkluderes med annet enn at både artist og publikum var svært tilfredsstilte denne kvelden.

ÅGMC i Halvors
Etter en up-and-coming artist i Festsalen passer det godt å se Ås-kjenninger kose seg på scena i Halvors! NMBU-studentene Halvard Grimstad, Erlend Kloster-Jensen, Eirik Reitan, Kaspar Gamman, Christian Schultz og Kaab al-Nasser har lenge jobbet sammen med ulike musikksjangere, og nå har de samlet seg som et slags rap-kollektiv som sammen lager variert hip-hop. Denne kvelden kunne man forøvrig også høre Ås-klassikere som “NPK” og “Soulside Reggae” med UKAs revysjef, Sølvi Maria Stordalen.

Konserten var et tilbakeblikk til kjære og kjente sanger, samt en lansering av deres nye EP, Vol. 1. Sangene vi hørte var inspirert av livet på Ås, og Ås-kulturen og gutta stiller med en eksplosiv energi.  De varierer mellom å være så få som to og hele gjengen på scena, men uansett bidrar de til å få liv i publikum.

Det finnes ingen bedre måte å starte miniUKA på enn å feire medstudenters frivillige samarbeid om å lage god stemning, og derfor var nettopp ÅGMC en perfekt begynnelse på den 5-dager lange folkefesten i Ås. Nå kan man ikke gjøre annet enn å glede seg til å møte flere spennende artister over de neste dagene!