Bendik Hassel - NRL_OMVR_ÅGMC-6.jpg

Tekst: Simen Slaatten Skistad

Det er noen spente journalister står og venter på Verdens Rikeste Land-gutta. Dette er deres første TV-innspilling av Verdens Rikeste Land, og å da vite hva slags spørsmål man skal stille, er ikke så lett. Vi tar med oss gutta opp i sminkerommet på Samfunnet for et lite, uformelt intervju. Niklas Baarli og Mathias Nylenna setter seg ned i sofaen og utbryter kjapt «Jøss, for en dyp sofa!». Vi får satt oss til rette og vårt første spørsmål er et skikkelig UKAspørsmål.

Når dere er på fest, hva drikker dere?
Det er øl det går i for begge to. Noen ganger blir det kanskje én eller to for mye, sånn som da Mathias var på UKA i Ås og Bjørn Rosenstrøm-konsert. Da ble det kanskje én for mye!

Hvordan reagerte dere da dere fikk beskjed om at dere fikk sjansen på TV?
Vi har snakket om det i et par år allerede, så vi hadde det litt i bakhodet at det en gang kunne skje, men selvfølgelig, da vi fikk beskjeden ble vi veldig fornøyde og spente. Vi har vært på TV før, begge to har vært med på valg-sendinger på NRK og litt diverse, mens Niklas var med på P3-auksjonen 2015, så dette opplegget er ikke helt ukjent for oss. Men dette er jo noe helt annet, dette er jo vårt eget show, der våre ideer blir satt i livet, så vi gleder oss veldig! Vi har hatt Verdens Rikeste Land på P3 i fire år nå, så dette var jammen på tide! Neida, dette er noe vi gleder oss veldig mye til!

Skal dere slutte med radio, eller er dette noe som prøves ut nå?
Vi har en radiopause nå på to uker, der vi har disse TV-innspillingene. Vår første TV-innspilling er jo her i Ås, før vi skal videre til Volda og til slutt Trondheim. Etter at vi er ferdige med disse TV-innspillingene er det tilbake på radio som vanlig på P3.

Ja, hvordan blir det? Å ha det vanlige programmet på P3 samtidig som TV-programmet deres er i full sving på TV?
Vi har ikke tenkt så mye på det egentlig, vi tar det litt på sparket. Men hvis sjansen byr seg, så går det jo selvfølgelig an å dra inn litt fra TV-innspillingen inn i radiosendingen. Også håper vi at nyhetsbildet ikke har forandret seg totalt fra da TV-innspillingen ble gjort til episoden blir vist på TV! Det er tre episoder som skal lages, og første episode blir vist i mai på NRK. Så da blir det full rulle!

Full rulle! Blir det fest etter showet i dag da, eller?
Nei, det blir dessverre ikke det altså. Skulle gjerne tatt oss en UKEøl med dere, men vi må rett videre til Oslo etter showet. Dette jetset-livet, vet du! Men hvis vi får en invitasjon til UKA i Ås i oktober kommer vi gjerne, både for show og fest! 

Og gutta – det får dere nå! Fra alle oss i UKA i Ås, til dere i Verdens Rikeste Land, sees i oktober!