Foto: Ingvill Handegård Eikelund

Foto: Ingvill Handegård Eikelund

Tekst: Karoline K. Bjørnaali

Innimellom lydsjekk og middagsservering får jeg noen minutter backstage med OMVR og de andre i teamet hans. OMVR, eller Omar Mohamed Ahmed som han egentlig heter, forteller at det er langt ifra første gang han tar turen til Ås. Da han studerte hadde han to venninner som bodde på Ås, og tok flere helgeturer hit. UKA har han også vært på, i 2010.

«Hva synes du om Ås?»
«Jeg studerte i Oslo, på Blindern, og der var det ikke noe særlig studentmiljø. Også kommer man ut hit, og her er det plutselig er kjempebra! Jeg husker folk dreiv å snakket om Hankattloftet og alle mulige sånne rare greier. Det er jo litt dødt utenom studentlivet her, og da er det kult at folk ikke flykter til Oslo, men finner på ting her.»

Omar forteller at han alltid har interessert seg for musikk, men det tok litt tid før han skjønte at dette var noe han kunne drive med på heltid. I 2011 begynte han å skrive, og i 2012 deltok han på The Voice, som satte i gang karrieren. Som liten ble Omar inspirert av artisten Noora Noor, som er fra Somalia og oppvokst i Norge. «Hvis hun klarer det, så er det håp for at jeg også får det til, tenkte jeg». «I dag blir jeg mest inspirert av Brayton Bowman, han masher opp utradisjonelle låter, i tillegg til å være en god coverartist. Han er kul!» Den sangen Omar koser seg mest med å synge på konserter er «Wishful thinking». «Vi sleit litt med låta i begynnelsen, også satte den seg og ble liksom en favoritt hos oss alle. Den er så avslappa og fin, også liker jeg veldig godt teksten.»

«Siden vi er på Ås, må jeg spørre… Kunne du sett for deg et liv som bonde?»
«Nei. Jeg kommer fra et kjempelite sted, Vegårdshei, så mange av mine venner kommer fra gårder, men nei. Aldri. Jeg er veldig glad i dyr, men jeg gidder liksom ikke å skuffe møkk og mate og sånne ting. Jeg har lyst til å komme dit, klappe og gå!» forteller han og ler.

Nei, da blir det neppe noe bonde av Omar. Jeg får bevege meg tilbake til musikk, og spør om han har et spesifikt mål for karrieren. «Å nå ut internasjonalt. Det har jeg veldig lyst til. Spille inn flere låter, skrive låter for andre, reise rundt, til Statene, til Asia…  Jeg har bare lyst til å reise og spille musikk, liksom!» I sommer spiller Omar på flere festivaler, blant annet Slottsfjell, Spekter og Heimover. Hans neste singel slippes 13. mai, og det kommer en EP litt senere. «Takk for praten, da gleder jeg meg til konserten!» «Ja, takk takk takk, jeg tror det blir kult altså!» avslutter Omar med et stort smil.