Foto: Randi Mæhlum

Foto: Randi Mæhlum

Alan Walker åpnet kvelden

Første artist på scenen under UKA i Ås 2016 har låter som har blitt streamet over svimlende 500 000 000 ganger, og det lå til rette for en kickstart på festivalen. På tross av dette var det ikke fullt i Aud.Max., men dette skyldtes nok at artisten ble booket i siste liten grunn et omveltninger i det originale programmet. Med Avicii, David Guetta og Kygos verdensherredømme tyder det meste på at Alan Walker er på rett plass til rett tid med sin variant av elektronisk housemusikk. 

I tillegg til egenlagde beats og breaks spilte Walker en remix av Coldplays «Hymn for the weekend» og Broilers «Wild eyes». Sistnevnte var muligens en gest til kveldens neste artist, Freddy Kalas? For anledningen var sceneteppet i Aud.Max. byttet ut med en enorm skjerm som ga publikum visuell grafikk gjennom konserten, og strobelys og konfetti bidro til et storslagens sceneshow. Publikum var fornøyde fra start til slutt!

Kalas i Festsalen

Hvem hadde trodd at deler av hegemoniet i norsk EDM skulle tilhøre Buskerud og Drammen Fredrik Auke, alias Freddy Kalas, har gått fra å lage russehits til å spille egne konserter på kort tid. Han fikk æren av å spille i festsalen denne åpningshelgen av UKA i Ås. Freddy Kalas er storebroren til Simen Auke i Broiler og har bidratt på flere av deres låter og det er naturligvis likhetstrekk mellom DJ’enes låter. Publikum fikk under konserten servert Broiler på 3 forskjellige vis: «Vannski», «Afterski» og «Bonski», en slags «ski-triologi».

Konserten åpnet med landeplagen «Pinne for landet», en sang som er streamet over 30 millioner ganger på Spotify. I løpet av konserten spilte han også resten av hitporteføljen sin: «Jovial», julesangen «Hey ho», MGP-låta «Feel da Rush» og flere. Opprinnelig skulle Freddy Kalas spilt i Aud.Max., men endringer i programmet førte til at han måtte ta til takke med Festsalen. Dette var det nok svært få, inkludert han selv, som brydde seg om i en fullstappet og klam festsal. Med sin joviale fremtoning, masse konfetti og scenerøyk skapte Freddy et realt kalas for UKA i Ås!

Tekst: Jon Eskild M. Sæther

Foto: Christine Blix, Kari Kvandal og Randi Mæhlum