Foto: Bendik Hassel

Foto: Bendik Hassel

På lørdag var det klart for UKEstafetten. Her skulle representanter fra NMBUs mange lag og foreninger testes i både hurtighet, balanse, presisjonskast og flytedyktighet.

Etter to heat var det klart for finale, og på startstreken sto Hankattforeningen, Nordisk Landskamp og UKEstyret. Spenningenvar til å ta og føle på. Kanskje var det Nordisk som følte mest på presset? Det er jo tross alt dette, knallgode idrettsprestasjoner i tett kombinasjon med fyll og fyllesyke, de skal være best på? Startskuddet går og Nordisk tar ledelsen etter at UKEstyret gjorde en mer eller mindre vellykket takling av en hankatt. Ut av bassenget manglet Nordisk en dykkermaske og ble tvunget til å ta en ekstra runde. Oppe i bakken bryter det ut en liten tvekamp om en sykkel og plutselig er Hankattene i ledelsen! Denne klarer de å holde frem til nest siste post, hvor oppgaven er å kaste en tennisball på en blink med hendende i håndjern. Dette er en vanskelig post, så snart står alle lagene her og kaster. Til slutt treffer UKEstyret og springer først overmålstreken, med Hankattene hakk i hel. Sist kommer Nordisk.  Men vent, UKEstyret har glemt dykkebrillene, og hannkattene har generelt glemt hva regler er. Dermed ender seieren til slutt opp hos et noe overrasket Nordisk-lag!

Hvor velfortjent seieren var kan debatteres, men for publikum var dette en forrykende oppvisning med spenning fra start til slutt.

Ingeborg Høiaas

Foto: Bendik Hassel og Ingvill Eikelund