Foto: Bendik Hassel

Foto: Bendik Hassel

 

Det tradisjonsrike Sprøytetoget har atter en gang vekket oppsikt i Oslo by. UKA 2016 ble som seg hør og bør annonsert ved at foreningsfolk i alle farger og varianter toget oppover Karl Johan. Anført av politiet og Den X-clusive Treenighet, gjorde alle agrarmetropolens lag og foreninger sitt beste for å spre det glade UKEbudskap til hovedstaden. Åsblæst’n spilte selvfølgelig opp og ble akkompagnert av vakker lærkesang, slik at ”Jeg og’n Thorvald” runget i gatene. 

Opptoget fikk selvfølgelig stor oppmerksomhet og ble avfotografert av mang en asiatisk turist. Det var likevel skuffende få tilskuere tilstede, noe som kanskje kan komme av at det var en torsdag formiddag og at byens befolkning var på jobb. Toget endte ved slottet hvor selveste kongen var hjemme. Han kom dessverre ikke ut for å hilse, men det er meget sannsynlig at han nå vurder en UKEtur til Ås.

Av Astrid F. Rasmussen

Foto: Bendik Hassel