Foto: Bendik Hassel

Foto: Bendik Hassel

Endelig skulle UKA 2016 komme i gang – Ditt livs lengste høydepunkt! Etter sprøytetoget i Oslo tidligere på dagen var det duket for åpning i Aud.Max. med UKErevyen 2016, Livredd!. Det var en åpning med pomp og prakt, og flust av velkledde og feststemte mennesker. Menn i flotte dresser og kvinner i pene kjoler satt samlet i Aud.Max. for å bivåne åpningen av UKA 2016.

Åpningen kom i gang litt sent, men de som venter på noe godt venter i kke forgjeves. For det var virkelig en fin åpning av UKA, som først ble offisielt åpnet av Ærwerdige Formand og Administrerende Direktør, for henholdsvis den X-Clusive Stiftelse PB og Hankattforeningen. De holdt en både underholdende og fin tale før de klippet snoren for UKA 2016. Deretter ga de ordet videre til UKEsjef Markus Kværner som lett rørt takket samarbeidspartnere og alle frivillige fra talerstolen.

Etter denne formelle åpningen kom kveldens virkelige høydepunkt i gang, UKErevyen. En revy laget utelukkende av studenter, og årets oppsetning var intet unntak. Den var på sitt beste sylskarp satire som gjorde narr både av Kommunaldepartementet og Norges Skiforbund, samtidig som de vanlige Åsreferansene ble brukt i løpet av showet. Dersom noe spesielt skal bli trukket fram, blir det kanskje manusforfatternes evne til å elegant snike inn små referanser uten å gjøre noe stort nummer ut av det. Alt i alt var det en flott åpning av UKA 2016 som ble toppet med en strålende UKErevy!

 

Av Rasmus Svebestad

Foto: Bendik Hassel, Kirsti Øfsthus Henriksen og Solveig Myklebust