Søndag, og tid for stuekonsert i Halvors Hybel. For anledningen var Halvors innredet med sofaer, planter og lysestaker, som en blanding av en frodig jungel og en begravelse. Den siste dagen av UKA i Ås 2016 ble avrundet på verdig vis, og de heldige som møtte opp fikk en konsertopplevelse av de sjeldne.

Folkehelsa startet det hele med sin suggerende, eksplosive og dynamiske viserock. Det var en herlig halvtime av en konsert hvor alle i salen ble dradd inn i deres musikalske univers, godt hjulpet av en veldig flink felespiller. De spilte tradisjonelle norske folkeviser med en deilig egentolkning og vri, og som en avslutning og overgang til neste band ut, hadde de urpremiere på en politisk vise om hvaler som dør på grunn av plastforsøpling i havet. Folkehelsa ga oss en fantastisk konsert, og publikum satt sultent og ventet på mer.

Det var et scenevant band som var sist ut denne kvelden. Bandet kom rett fra Trondheim for å spille i Ås som var neste stopp på turnéen. Ohnesorg tok over scenen, og med sin spennende besetning av treblås, perkusjon, vokal og gitar, tok de oss med på en musikalsk reise hvor de fremførte folkeviser fra Russland, Spania og Tyskland, før vi landet i Norge. Dette er musikk man virkelig lytter til, og publikummet i Ås har nok aldri vært et så bra publikum som det de var denne kvelden. Perkusjonisten spilte på noe som så ut som et enormt gresskar, og blåseren skifta blåseinstrument for hver sang omtrent. Dette sammen med temposkiftene i sangene gjorde at man hele tiden var nysgjerrig på hva bandet skulle finne på. De politiske og samfunnskritiske tekstene gir bandet tyngde som de lekent spriter opp med ironiske tekster om hvor tøft det er å være milliardær, politiker og mann i dagens samfunn. Tekstene framføres med glimt i øyet av vokalist Elida Høeg. Det var en utradisjonell og spennende konsert, og da Ohnesorg gikk av scenen ble de klappet opp igjen for å ta en låt til, og det fikk vi. For en herlig avslutning på en månedslang UKE!

Tekst: Maria og Lis

Foto: Mari Foros Bjerklund