176 ivrige løpere stilte fredag opp for å delta i Ås' viktigste idrettsarrangement: den beryktede 3000 meter øl på Storebrand. Dette er som kjent et løp som krever god fysikk, stort magevolum og god taktikk med tanke på alkoholkonsum. Foreningsfolk og andre stilte opp i sine vakreste sportsantrekk og stemningen var upåklagelig, tross visse viste tilløp til nervøsitet.

Løpet ble gjennomført i god stil, selv om det så ut til å holde hardt for mange av deltagerne. En av disse var Lærken HvorvardudajegstjAlvin som til UKEavisa trist fastslo: ”Jeg har endelig innsett at kroppen min ikke er laget for dette”. Han ble senere observert liggende i fosterstilling i gresset og det er usikkert hva utfallet ble.

En som tydeligvis er skapt for å kombinere løping og alkoholinntak er Kristin Sandeggen. Denne spreke hunkatten har allerede en seier fra dameklassen, og dro likegodt til for å vinne enda en gang, denne gangen i herreklassen. UKEavisa tar imponert av seg hatten og gratulerer.

Som vanlig ble det konsumert usunne mengder øl, tilbakelagt mange kilometer i forskjellige hastigheter og ”spyttet” etter alle kunstens regler. Nok en vellykket 3000 øl kan dermed skrives inn i historiebøkene.  

Astrid F. Rasmusse

Foto: Ingvill Eikelund, Kirsti Henriksen og Oda Jørgensen