Av Aleksander Heen

UKEauksjon

Onsdag 26. oktober sto UKEauksjon og UKAlarm på programmet. UKEauksjonen har blitt et fast innslag under UKA, der kreative salgsobjekter og tjenester auksjoneres bort til støtte for UKEhjelpa og WWF. Festsalen var fylt til randen denne kvelden med ivrige auksjonsdeltagere og besøkende som var møtt opp for å beskue begivenheten, da UKEauksjon kan være relativt underholdende. En auksjonarius i topp form holdt kontroll på verditaksering og innkommende bud, og studentforeningene stilte villig opp med egne sprell.  Som avslutning fikk vi et stunt fra årets UKEsjef som stilte opp med hårfjerning ved bruk av Gaffa-tape, og en blanding av latter, sympati og skadefryd bredte seg i salen…

Foto: Runa Tunheim

 

UKAlarm

Oslos by:Larm er et velkjent konsept for den som er glad i musikk. Under UKAlarm inntar universitetets musikkmiljø scenen i Halvors hybel, og konseptet fungerer som en arena for lokale musikere som får en sjanse til å sjarmere publikum. Årets line-up inkluderte fem band, der første artist på scenen var Sigrid Elise Fossan med band. Sigrid ga oss en rekke egenproduserte låter i pop-country sjangeren, og avsluttet med et respektabelt cover av Adeles Rolling in the Deep. Vokalen sitter godt, og bandet låter tight. Lekne keys og stødige basslinjer preger lydbildet.

Young Cisto ga oss et fyrverkeri av en Hip Hop-prestasjon. Gruppa består av to unge rappere med en moderne, internasjonal sound, der låtene fremføres over backing tracks. Et slikt konsept kan lett falle gjennom, men gutta leverer med gode vokalprestasjoner og bra flow. Linje på linje serveres på løpende bånd, og Halvors hybel blir for et øyeblikk underground. Det låter kult.

Like a Great Big Sexy Genius, eller LABSG, leverte ekte rock med hardtslående gitarer og rytmisk grunnfjell. Lydbildet bærer preg av klassisk rock og moderne alternativ. Bandet gir av seg selv, og har publikum med. En coverlåt av Wolfmothers Joker and the Thief drar ut i improvisert jam, og fremføres med god overbevisning.

Tylle og Bleksprutene er et nytt bandkonsept i alternativ-land. Bandet kommer på scenen ikledd masker, og vokal fremføres som historiefortelling, iscenesatt med en dyster bakgrunnsvideo. Bleksprutene har funnet en meget interessant sound med hjerteskjærende fiolin og fiolinbue på gitar. Det er lett å dra referanser til Sigur Ros, men dette er ikke musikk du hører på Discovery Channel – det er V for Vendetta.

Kvelden avsluttes av et kjent Ås-band; Fri Fjær. Gruppa spiller Ska-punk, med blåsere og rocka gitar. Det mangler ikke på entusiasme fra bandet, med opptil tre vokalister i sving. Fanskaren roper på mer, og det går slag i slag frem til stengetid.

 

Foto: Henrik Aulie Søvik