Magien inntar Aud.Max.

Det er torsdag og Daniel Larson har tatt med seg sine tryllekunster til Aud.Max. Mens vi venter på å komme inn er vi litt usikre på hva vi skal forvente av showet, kan han klare å lure oss? Vil vi få se noe vi ikke har sett før? Spente setter vi oss ned. Daniel trer frem iført en svært glitrende dressjakke en tryllekunstner verdig, og starter showet med et korttriks. Han får god kontakt med publikum, men jeg kan ikke si at korttrikset overbeviser i noen stor grad. Kanskje var det akkurat det som var meningen, for i neste triks får han en i salen til å låne seg en hundrelapp som på spektakulært vis dukker opp igjen inne i kjernen på et tilsynelatende urørt eple. Nå hadde han fått oppmerksomheten vår, og resten av showet var av god kaliber med lett humor og stilige triks som vi fortsatt ikke har funnet helt ut av. Alt i alt en gøyal affære som er perfekt for barn - og enda bedre: det får deg til å føle deg som et barn igjen!

Foto: Ingvill Eikelund

Quizfinale!

I løpet av UKA har det blitt avholdt flere quizer og i kveld var det duket for den tredje og siste UKEquizen. Aud.Max. var fullsatt og det lå forventninger i luften. Hvem skulle stikke av med den gjeve sammenlagtseieren? Quizmasterne hadde også denne gangen satt sammen en god kombinasjon av trivielle og ikke fullt så trivielle spørsmål - hva står f.eks. http for? Hva er det mest populært å ha på pizzaen i Australia?  (Svar: egg). Hvor stammer ordet Mafia fra? Etter at poengene var talt opp fikk de tre lagene med flest riktige svar komme opp på scenen. På tredje plass kom «Big Hero 5», og på delt første plass fant vi «Serious quizznes» og «Grab’em by the quizzy». Til slutt måtte det kåres en endelig vinner og etter en duell hvor dagens NM i lovkasting var tema, stakk «Serious quizznes» av med seieren. Vi trenger ikke å synes synd på «Grab’em by the quizzy» av den grunn, det var nemlig de som gjorde det best sammenlagt og fikk med seg det ærefulle vandretrofeet hjem: UKAquiz trefjøla!  Det betyr at «Grab’em by the quizzy» snart skal bli gravert inn i rekken med tidligere UKAquiz-vinnere. Gratulerer!

Tekst: Ingeborg Høiaas

Foto: Randi Mæhlum