I demokratitimen 26.oktober ble det avholdt meditasjonskurs i regi av Lena J. Kallander, som har drevet med healing og meditasjon siden 2002. Vi ble introdusert til 3 avslappende pusteøvelser, fikk råd om hvordan hverdagen vår kan bli mindre stressende og hvordan vi kan bli flinkere til å lytte til egne behov. Øynene våre ble mer og mer salige i løpet av kurset og vi ble gjort oppmerksomme på energien rundt oss i rommet. Vi fikk virkelig senket skuldrene og tatt en pause fra skoledagen.

Foto: Maria Braaten Langhelle

Foto: Maria Braaten Langhelle

Etter kurset tok jeg en prat med to av deltakerne, Karen Melhus Sjølli og Kaja T. Wivestad.

«Har dere vært borti meditasjon før?»
«Ja, litt. Meditasjon kan jo være mye forskjellig. Man kan se på det som noe veldig spirituelt, men det kan også være en jordnær måte å roe ned på. Det gjelder bare å finne tid til det i hverdagen, men vi syns ikke det skal tvinges på. Det er fint å bruke meditasjon til å «tune in» og få litt rotfeste, for å bli mer bevisste på nuet. Oi, nå hørtes det veldig alternativt ut her» ler de.

«Hvordan føler dere dere etter kurset?»
«Veldig avslappet. Det var behagelig med guidet meditasjon, og så var det fint å meditere i fellesskap. Det føles godt i hele kroppen!»

Deltakerne går tilbake til forelesninger og dagens gjøremål - men med litt roligere pust og fine meditasjonsøvelser i bakhodet.

Tekst: Karoline Bjørnaal

Foto: Maria Braaten Langhelle