Ghost-aktuelle Matilda steppet søndag opp i Halvors hybel for å fortrylle slitne studenter med sin glassklare stemme og solide repertoar. Sanger som Declarations of Love, Ghost og Wild Eyes traff rett i følelsesregisteret og bidro til at publikum kunne kjenne på søndagsfølelsen og synke ennå lenger ned i sofaputene. Den rolige og beherskede fremføringen til Matilda gjorde at tiden fløy, og 45 minutter syntes nesten for lite. Etter konserten stilte hun gjerne opp for et lite intervju for UKEavisa.

Hvordan er det å være her på Ås?

-Kjempebra! Jeg har vært her en gang før for å se Klovner i Kamp, og så har jeg besøkt en venninne som studerer her. Men det er fint å stå på scenen.

Du har gått fra akustisk til elektronisk i den nye singelen din, hvordan er det?

-Ghost er min første singel med elektronisk pop. Jeg skiftet på en måte stil i sommer, noe som har vært veldig interessant. Men hjertet mitt tilhører allikevel kassegitaren, så det var kjekt å kunne spille det her i kveld.  

Hva synes du om konseptet sofakonsert?

-Rått! Jeg digger det og skulle gjerne vært med i publikum selv.  Det blir en skikkelig «low key vibe» over hele greia når alle kan sitte og slappe av. 

Foto: Erik Røstad