NMBU inviterte fredag til reiselivsseminar i Festsalen. Her var både studenter fra andre læresteder og tidligere studenter invitert, samt representanter fra forvaltning og næringslivet, samtidig som det var en møteplass mellom NMBUs studenter og de der ute. Det var tydelig at de fremmøtte var svært interessert i hvor det naturbaserte reiselivet er på vei.

Seminaret var delt opp i fire deler: Nytt fra fronten, forvaltning, forskning og til slutt refleksjon og diskusjon. Det ble presentert ny forskning om nordmenns og utlendingers holdninger og forventninger til tilrettelegging i norsk natur. Også problematiseringen rundt den eksplosive økningen av turister til kjente norske destinasjoner som Lofoten, Trolltunga, Preikestolen og Skjerag ble adressert. For å sette det i perspektiv var det i 2010, 10 000 besøkende på Trolltunga og i 2016 var det 100 000 besøkende, wow! Det ble også en interessant diskusjon om hvor kassaapparatene skulle stå, for med 100 000 besøkende åpnes nye muligheter for næringslivet, og dette verdigrunnlaget potensialiserer en helt ny måte å drive det norske naturbaserte reiselivet på. Alt i alt var det et svært interessant seminar som gjør meg spent på utviklingen innenfor ferdsel i vår høyt elskede, norske natur.

Tekst: Ingeborg Høiaas

Foto: Heidi Engeland