Fem minutter før UKA i Ås’ egen beat for beat-kveld så det ut som at det skulle bli noe så sjelden som en glissen kveld på Samfunnet. Festsalen stod nærmest helt tom, og minnet mest om en grytidlig torsdagsforelesning. På et blunk fyltes imidlertid salen opp, og plutselig var det topp stemning og fullsatt sal. Husbandet dro i gang en særdeles funky slap bass-intro, med imponerende prestasjoner særlig fra bassisten og trommisen. Dansende inn med frekke moves, kom UKEbeats svar på Ivar Dyrhaug, nemlig den svært så entusiastiske Simen Skistad. Atmosfæren var satt, og publikum, band og programleder var tent.

Deltagerne i UKEbeat var korene Lærken, NGA, Over Rævne og Ivar. Korene stilte med 3 representanter hver, som alle hadde kledd seg opp i sine respektive kors signaturantrekk.

I første del av konkurransen, «grab the microphooone», tok NGA første poeng med en herlig performance av «Uptown funk». Neste sang ut var «I Need a Hero», og også her var NGA raskest ute, knepent foran Ivarinnene. Begge lagene var imidlertid usikre på teksten, og Lærken ble med på moroa, ved å gripe mikrofonen og fremføre sangen med riktig tekst. De svarte i tillegg riktig på teorispørsmålet, og plutselig var de i ledelsen. I konkurransens andre del, «5 på rappen» ble det spilt en medley av husbandet. Her ble poengene relativt likt fordelt, men Lærken ledet knepent etter jevn og god innsats. Ingenting var imidlertid avgjort, og i konkurransens siste del ble det derfor utdelt doble poeng. Første sang ut her bød på sjangerskifte, med den swingende «Jail House Rock». Nok en gang var det Lærken som var raskest ute, og de kunne i tillegg imponere med swingdansing til sangen. Da de på siste låt gjettet riktig etter første tone var det ingen tvil: De var kveldens vinnere!
I god Beat for Beat-ånd ble den musikalske aftenen avrundet med allsang fra både scene og sal.

Tekst: Bendik Bjørkelo Østmoe

Foto: Amanda Løvstad, Johanne Grøndahl Klausen og Julia Frisk Brendehaug