Fredag 14. oktober var det høyeste av norsk lavkultur samlet i Aud.Max. på Ås for NM i studentrevy. Aud.Max. bar sterkt preg av foreningskledde studenter fra flere universiteter, som var kommet for å heie frem revyskuespillerne fra sitt studiested og sin forening. Det var et flott syn med så mange folk i foreningsdraktene sine, og showet levde virkelig opp til sitt publikum. Det var de beste numrene fra UKEN i Bergen, UKA på Blindern, UKA i Trondheim, UKA i Ås og ikke minst diverse numre fra foreningsrevyer på Ås.

Dette betydde både en ny forelesning i Konsp911 med PB og et nytt forsøk fra Hankattene på å forklare Norges flyktningsituasjon gjennom et genitalt kart over Norden. På toppen av disse høydepunktene fra Ås, fikk vi også de beste innslagene fra UKErevyene rundt omkring i landet. Av disse numrene vil jeg trekke frem en parodi på Staysmann og Lazz og en etterligning av et japansk gameshow som spesielt morsomme.

Den siste etterligningen endte også opp med å vinne den gjeveste prisen Årets Revynummer, en seier det nok ikke er mange som var spesielt uenige i. Min personlige favoritt var et nummer fra forrige UKErevy her på Ås, hvor dagligvarebaronene ble parodiert gjennom en sammenligning med Bruspulverguttene fra Vazelina Hjulkalender, denne ble premiert som beste musikalske nummer. De to siste prisene var beste monolog som gikk til en parodi på Maria Montazami og Årets Sketsj som ble vunnet av NGAs Debatten. Det var et flott arrangement med god underholdning, og vi ønsker årets vinner lykke til videre på NM i Revy.

 

Tekst: Rasmus Svebesta

Foto: Christine Blix og Maria B. Langhelle