Rutinerte Cowboyer

Nærmere 22.30 ble Aud.Max. gradvis fylt opp og CC Cowboys entret scenen. Blant publikum var det for anledningen også en del som etter alderen å bedømme ikke var studenter, men som viser at UKA i Ås skal komme hele Follo til gode. Hvis man skal beskrive CC Cowboys med ett ord må det være rutine. Bandet utøver mengder med ro og trygghet i løpet av den drøyt 90 minutter lange konserten. Konserten åpnet med låta «Magisk» og Ole Paus-coveret «Nå kommer jeg og tar deg». Sistnevnte var nok konsertens beste nummer. En kuriositet er at CC Cowboys også har bidratt med en låt til «Børning 2», Norges svar på «Cars», som hadde premiere i oktober. Mot slutten av konserten kom endelig sangene de fleste ventet på: «Tigergutt», «Vill vakker og våt» med fler. Med disse allsanglåtene var ringen sluttet. Alt i alt var dette en trygg og god gjennomføring av rockens tro tjenere!

 

Urbanisering av UKA i Ås

Om CC Cowboys tok oss med ut på landeveien med sitt musikkunivers, tok Arif oss med inn i asfaltjungelens smug og mørke gater. Klientellet var byttet ut og Festsalen var fylt opp med capser man stort sett ser på utesteder rundt Grünerløkka. Arif har laget en sjanger som er en blanding av standard hiphopbeats og til dels psykedeliske lydmurer. Når tekstene i tillegg er på norsk, engelsk og «gangsterspråk» blir det totalt sett en spesiell opplevelse som det blir lenge til man får høre i Festsalen igjen. Arif, tidligere Phil T Rich, som vant URØRT-finalen i 2013 er en hardtarbeidende og ærlig rapper som har gått gradene fram til der han er i dag. I festsalen fikk publikum høre deler av «Highend/Asfalt»-albumet som han vant spellemannspris for i 2015. Etter hvert fikk han også besøk av rapkollega Felipe Emilio på scenen, og de utgjorde en verbalt hardtslående duo. Det er kult at det bookes artister som Arif som klarer å lokke personer man ellers ikke ser på Samfunnet ut på konsert!

Tekster: Jon Eskild Mostue Sæthe

 

Foto: Christine Blix, Henrik Aulie Søvik og Jorunn Bakke Johannessen