20 ivrige studenter, norske som internasjonale, dro torsdag ettermiddag på nybegynnerkurs i swing. Kurset var i regi av Swingklubben Snurrebass og fant sted i Festsalen på Samfunnet. Til studentenes disposisjon stod de eminente swingentusiastene, Ørjan, Steinar og Grethe, for å lære nybegynnerne noen tips og triks om swingdansing.

Deltakerne skulle lære fire ulike dansetrinn som ble demonstrert nøye av Ørjan og Grethe, og deretter spilte de opp til dans. Mellom sangene ble det instruert om partnerbytte! På denne måten lærte deltakerne seg å tilpasse seg hverandre.

Swingklubben krydret kurset med interessante varianter som hvordan danse swing på trange steder, og hvordan danse swing med ei øl i hånda.

Hver torsdag fra kl. 18-19 holder swingklubben kurs i Festsalen, og frem til kl. 20 har de sosialdans. Det stilles alltid med vann og kjeks, og alle er velkomne. Er du glad i å danse swing? Kom på Swingklubbens kurs for viderekomne 23.oktober kl. 12, og la deg utfordre av Ås’ beste swingdansere!

Tekst: Emilie Sandell
BIlder: Runa Tunheim