Søndag formiddag var det klart for internasjonal dansedag med DÅs. Har du vært på noen av arrangementene på studentsamfunnet, som samfunnet Grand Prix eller kultureksplosjon, har du helt sikkert lagt merke til dansegruppen som leverer rå moves og heftige koreografier fra scenen. I dag skulle de lære bort noe av det de kan, og hadde satt opp dansetimer i flere ulike stiler som man kunne melde seg på etter interesse. Bollywood, ballett og salsa var bare noen av dansestilene som ble tilbudt og det var tydelig at DÅs-gjengen er dyktige i et bredt spekter av stiler. 

Energien var høy, til tross for gårsdagens fest, og det var lagt opp til å bli en spennende dag. Bollywoodtimen vekket størst interesse, og også undertegnede var svært nysgjerrig på hva denne dansestilen innebærer. Instruktøren kunne informere om at dette var en stil hvis opprinnelse var bollywoodfilmer som kombinerer Indias mange klassiske og gamle folkedanser med elementer fra blant annet moderne jazz og hip-hop. Mye skulle altså læres, så her var det bare å komme i gang!

Instruktørene var dyktige, men viktigst av alt, tålmodige. Det er dessverre ikke slik at alle er født med en naturlig sans for rytmiske bevegelser, men DÅs gjorde dansedagen til en morsom opplevelse og minnet oss på at det er gøy å prøve noe nytt.

Tekst: Ingeborg Høiaas
Bilder: Mari Bjerkelund