I februar spilte bandet inn en EP i England, hvor de forente krefter med den store og profilerte produsenten Paul Reeve. Sammen med den tidligere Muse-produsenten skapte bandet en 5 spors EP som slippes 15. september. 

Tidligere har bandet gitt ut EP'en "Superfunk" som fikk blant annet 8/10 av NRK Sørlandet, spilt 80+ konserter fra Danmark til Trondheim, delt scene med blant annet Lars Vaular, D'Sound, Madcon, Fjorden Baby, høstet lovord og gode anmeldelser for sine intensive og ville liveshows og blitt plukket ut av et musikkpanel til ett av de mest lovende bandene fra Vest-Agder. 

«Ikke plass til et menneske til på «Charlies» da Cheap Karma spilte sent fredag kveld [...] Energi er det store stikkordet her. Hele gjengen gir alt de har og det smitter over til et ekstatisk publikum.»  

- Gunn-Hilde Erstad fra Krsby, terningkast 5.  

"Bandet som står på scenen leverer et energisk og stemningsfylt show. Jeg vekkes opp fra dvale etter kveldens rolige start. Det er alltid gøy når artistene ikke er redde for å bevege seg på scenen, noe disse ikke er."  

-  HISS!G-prosent: 75 // Line Skille-Aspholm 

"I try to work with bands who I feel I connect with, I like the singer, I like the songs, I like the vibe they're trying to create and Cheap Karma met all of those." 

- Paul Reeve (Muse, Supergrass, Razorlight)