Hjemmesidebanner-oppgradert.jpg
IMG_4221_MAIN SHOT-edited (1) (1).jpg
_DSC3082.jpg
FreddyKalas_SKY_20166511.jpg
General forsamling.jpg
foto Razika.jpg
Cheap Karma_pressebilde.jpg
CC Cowboys 2 2015 FOTO Nina Djærff Warner Music Norway.jpg
Arif2_fotoby_MichaelRayVeraCruzAngeles.jpg
Turbonegro byRaymondMosken official PRESS (1).JPG
sonnyalven_presse_insta-14.jpg
Cezinando_007.jpg
ni liv sittende.jpg
Vazelina_NYTT_2143981a.jpg
DumDumBoys_PhotoStianAndersen.jpg
Skinny Days-LoRes.jpg
14711377_10157695776405038_1579176905096514541_o.jpg
Falsen_til UKA bilde.jpg
foto, sky cropped.jpg
_MG_1538_F2-4MB.jpg
press_Maggio_392_s (1).jpg
OsloEss.jpg
Ohnesorg.jpg
Folkehelsa1.jpg
Hjemmesidebanner-oppgradert.jpg

Artister


SOM GJESTER UKA I ÅS 2016

SCROLL DOWN

Artister


SOM GJESTER UKA I ÅS 2016

IMG_4221_MAIN SHOT-edited (1) (1).jpg

Galantis


Galantis


 Headliner til UKA i Ås tenkte vi, hvem skal det være? Norge er det 62. største landet i verden, men da regner vi areal. I folketall er vi nr. 120. Ås er den 59. største kommunen i Norge, og det bor ca. 19 tusen mennesker her. Og hit skal vi altså fly inn en verdensstjerne? Det virket lenge ganske absurd, men plutselig løsna det. Og da løsna det helt.  

Dere, verdens 27. mest spilte band kommer til Ås. Selveste GALANTIS!

«Det er for vilt» sa UKEsjefen når bookinggjengen hadde spikret Galantis til UKA, og det var ikke uten grunn. Superdoen Galantis har i løpet av 2016 skutt fram som et av verdens aller største band. De er nr. 27 i verden på Spotify, de har drøyt 17,3 millioner lyttere i måneden, og superhiten “No Money” har sinnssyke 288 millioner avspillinger. Bak den ligger “Runaway (You and I) med drøyt 266 millioner avspillinger, for å ikke snakke om superhiten “Peatnut Butter Jelly” som har 121 millioner. Vi snakker hyperaktualitet i aller høyeste grad, dette er freshere og hottere enn nylagt asfalt på en vindstille sommerdag i Ås sentrum!

I oktober reiser Galantis ut på Europaturné, det blir én konsert i Norge og den blir i Aud. Max. Det blir en kveld for historiebøkene, for UKA skal gjeste to av verdens aller råeste produsenter. Vi gnir oss enda litt i øynene hver morgen og håper at vi ikke bare har drømt dette. Men det er sant, og nå kan vi endelig slippe årets headliner og få det ned svart på hvitt: Galantis spiller på UKA i Ås 2016!

Vi ses mandag 17. oktober! Og dere, sjekk ut hele “Pharmacy” fra 2015, den er helt rå, med hit på hit på hit på hit…! UKA i Ås begynner å ta form, og det kommer til å bli helt sinnssykt. Herregud som vi gleder oss til oktober!

_DSC3082.jpg

Alan Walker


Aud.Max., Lørdag 8. oktober

Alan Walker


Aud.Max., Lørdag 8. oktober

18 år gamle Alan Walker fra Norge er, med sine låter "Faded" og "Sing Me To Sleep", en av verdens mest suksessfulle artister i 2016.

"Faded" har solt 8,3 millioner eksemplarer, og musikkvideoen har 638 millioner avspillinger på Youtube. Hiten har vært #1 på hitlistene i over 10 europeiske land, og nådde nylig #80 på Billboard Hot 100 i USA. Den var også #1 på Global Shazam chart i 7 uker sammenhengende, og #1 på European Radio chart i 6 uker. 

Alans nyeste hit, "Sing Me To Sleep", ble slupper i begynnelsen av juni, og er på topp ti i flere land. Den ble nylig remixet av Marshmello.

Alan har brukt sommeren på the Walker Tour, og har besøkt store festivaler i både Europa og Asia. Han var også med på Rihannas Anti World Tour i Glasgow og München. 

Alan fikk tidlig interesse for datateknologi som senere gikk over i fascinasjon for programmering og grafisk design. I 2012 begynte han å lage musikk på laptopen sin, med hjelp og feedback fra venner online. Musikken hans ble populær blant gamere som brukte Alans sanger i sine YouTubevideoer. Slik ble musikken hans spredt videre rundt i verden!

Lørdag 8. oktober fyller han Aud.Max!

FreddyKalas_SKY_20166511.jpg

Freddy Kalas


Festsalen, Lørdag 8. oktober

Freddy Kalas


Festsalen, Lørdag 8. oktober

Lørdag 8. oktober, under selveste åpningshelga til UKA, er det duket for fest i Festsalen. Vi får besøk av ingen ringere enn selve sjefen av fest, Freddy Kalas. Alt ligger til rette for en uforglemmelig konsert! 

Freddy Kalas, også kjent som «Sjefen av fest», «Kongen av Drammen», «Broren til Broiler» – Kjært barn har mange navn! Han har dominert de norske hitlistene de siste å rene med slagere som «Pinne For Landet», «Fest Hos Kalas», samt superhit og melodi grand-prix bidrag «Feel Da Rush». I tillegg har Kalas også stått for denne sommerens STORE landeplage, «Jovial». Det blir et eventyr av en festaften når Kalas tar med seg 100% good times og god stemning til Aud.Max. Det blir blodharry, det blir allsang og det spås ekstremt høy partyfaktor. Dette er kvelden for å drite i alt, ha det gøy og sprenge egne grenser!

Kjenner du rushet? Eller føler du deg som en over middels jovial person? Uansett er dette et av mange øyeblikk du neppe vil gå glipp av under UKA!

General forsamling.jpg

General Forsamling


Halvors Hybel, Søndag 9. Oktober

General Forsamling


Halvors Hybel, Søndag 9. Oktober

«Gud, æg ska øve marko, får å drokna mæg i åno, sjede vatn ska dekka mæg te å i stillhed ska æg forgå.» Det er kalt inn til General Forsamling, men ikke av den formelle, langt rukne sorten som vi er vant til.

General Forsamling er lyden av jærblues – landsdelen der surfere følger med intense bølger som klapper hardt mot sandstrender og beitemark. Bluesen til Generalen handler om skyggesiden av denne lille biten av landet som er så rik, både i matjord og kommunekassa. Tekster om tomme ølflasker, falmende gudstro, bygdedyret og å ikke alltid gjøre de klokeste valgene. Det hele kan lyde som en eneste stor smørje søndagsdepresjon og fylleangst, altså perfekt for en reperasjonspils i Halvors Hybel!

General Forsamling har varmet opp for Tønes på konserter over hele landet. Han har gjort seg bemerket med den resignerte, dystre barytonstemmen, den enkle, men melodiske gitarklimpringa og det gråtende munnspillet. 9. oktober spiller han i Halvors Hybel på softesøndag!

Konsertene på softesøndager er gratis!

foto Razika.jpg

Razika


Festsalen, Onsdag 12. oktober

Razika


Festsalen, Onsdag 12. oktober

Razika har i mange år vært en publikumsfavoritt med sin kombinasjon av skranglerock, ska-beats og popmelodier. De ga i 2015 ut albumet «Ut til de andre» som plasserte dem helt i toppsjiktet av norske band, og idag finnes det ikke lengre noen som ikke har hørt om Razika.

Disse bergenserne kan få selv den mest stillferdige person til å synge med på de enkle, treffende og direkte låtene. De er alle født på begynnelsen av det gylne 90-tall, som mange av oss Ås-studenter, noe som gjør det lett å relatere seg til tekstene deres. De skriver låter som handler om kjærlighet, samlivsbrudd og livet generelt, sett fra de fire jentenes perspektiv. Med titler som «Vondt i hjertet», «Faen ta deg» og «Syndere i sommersol» er stemningen satt. Sliter du med kjærlighetssorg skal du nok få sunget den bort denne kvelden. Tekstene er ærlige og såre, men samtidig fulle av faenskap. Live er bandet energisk og gir publikum en rastløshet som kommer til å forvandles til et hav av energi, dans og allsang i Festsalen. Dette gleder vi oss enormt til!

Cheap Karma_pressebilde.jpg

Cheap Karma


Halvors Hybel, Onsdag 12. oktober

Cheap Karma


Halvors Hybel, Onsdag 12. oktober

I februar spilte bandet inn en EP i England, hvor de forente krefter med den store og profilerte produsenten Paul Reeve. Sammen med den tidligere Muse-produsenten skapte bandet en 5 spors EP som slippes 15. september. 

Tidligere har bandet gitt ut EP'en "Superfunk" som fikk blant annet 8/10 av NRK Sørlandet, spilt 80+ konserter fra Danmark til Trondheim, delt scene med blant annet Lars Vaular, D'Sound, Madcon, Fjorden Baby, høstet lovord og gode anmeldelser for sine intensive og ville liveshows og blitt plukket ut av et musikkpanel til ett av de mest lovende bandene fra Vest-Agder. 

«Ikke plass til et menneske til på «Charlies» da Cheap Karma spilte sent fredag kveld [...] Energi er det store stikkordet her. Hele gjengen gir alt de har og det smitter over til et ekstatisk publikum.»  

- Gunn-Hilde Erstad fra Krsby, terningkast 5.  

"Bandet som står på scenen leverer et energisk og stemningsfylt show. Jeg vekkes opp fra dvale etter kveldens rolige start. Det er alltid gøy når artistene ikke er redde for å bevege seg på scenen, noe disse ikke er."  

-  HISS!G-prosent: 75 // Line Skille-Aspholm 

"I try to work with bands who I feel I connect with, I like the singer, I like the songs, I like the vibe they're trying to create and Cheap Karma met all of those." 

- Paul Reeve (Muse, Supergrass, Razorlight)

CC Cowboys 2 2015 FOTO Nina Djærff Warner Music Norway.jpg

CC Cowboys


Aud.Max., Fredag 14. oktober

CC Cowboys


Aud.Max., Fredag 14. oktober

CC Cowboys trenger nesten ikke noen videre introduksjon, de er et av Norges mest kjente liveband, og er allerede gamle travere innen norsk rock. De har siden debuten i 1990 turnert som publikumsfavoritter over hele det ganske land, og holder seg fortsatt like aktuelle. Det er et hardtarbeidende band, og med et tosifret antall utgivelser bak seg, har de spilt på alt fra store festivaler og scener, til små, brune, bortgjemte barer, og nå er det endelig på tide at de kommer tilbake til Ås!

Vi er stolte av å kunne tilføye CC Cowboys til plakaten til UKA i Ås, de er kjent for å spille ræva av seg på konsert for å tilfredsstille publikum, enten det er 30 eller 3000 mennesker tilstede. De har en solid mengde låter, og «Tigergutt», «Vill, vakker og våt» og «Nå kommer jeg og tar deg» er kjente og kjære sanger som kommer til å løfte taket i Aud.Max, for det er ingen tvil om at det kommer til å bli høy allsangfaktor denne fredagen! Det er med andre ord ingenting som står i veien for en uforglemmelig kveld i god gammel Ås-stil, en deilig og nostalgisk konsertopplevelse, ei øl i hver hånd, allsang og gode venners lag. Dette blir stas dere, og som vi gleder oss til oktober!

Arif2_fotoby_MichaelRayVeraCruzAngeles.jpg

Arif


Festsalen, 14. oktober

Arif


Festsalen, 14. oktober

Arif Salum (27) tok i 2013 farvel med sitt alter ego Phil T Rich, med minialbumet Aldri & Alltid, som med sine syv spor var betraktelig mer alvorlig enn radiohit'en "Gal" fra hans første EP Kom Så Tok Færdiih. Aldri & Alltid markerte et ønske om å jobbe videre som seg selv - Arif. 

Han skriver tekster om moren som kom som asylsøker  til Norge med to mastergrader men ingen jobbmuligheter. Han skriver om nazister i nærmiljøet, om tusenlapper i søppelsekker og kjærlighet. Han skriver om sin egen vei gjennom musikkbransjen, om håp og om løgn, stygt og vakkert, dyrt og billig. Det hele er et kontrastfylt univers hvor det såre akkompagneres av det vakre, og det brutalt ærlige møter det latterlig enkle. Vi gleder oss! Festsalen 14. oktober!

Han inviterer oss på sin første fullengder Highend/Asfalt inn i et kontrastfylt univers gjennom låter hvor det såre akkompagneres av det vakre, og det brutalt ærlige møter det latterlig enkle. Første singel "Kanke Gi Opp" med Magnus Eliassen ble sluppet i januar, og representerer definitivt den lyse siden av asfalten. For allerede på første spor forstår vi at dette er mer enn underholdning.

Fra leken pop om å date to jenter samtidig, til tekster om egen barndom. Om moren som kom til Norge som asylsøker med to mastergrader men ingen jobbmuligheter. Nazister i nærmiljøet. Tusenlapper i søppelsekker. Om kjærlighet. Hans vei gjennom musikkbransjen fra da Tungtvann åpnet dørene for norsk rap, og "da Madcon lagde Beggin/da Karpe Diem kom og redda verden" til i dag. Om håp og om løgn. Stygt og vakkert. Høyt og lavt. Dyrt og billig. Godt og vondt. 

Turbonegro byRaymondMosken official PRESS (1).JPG

Turboneger


Aud.Max., Lørdag 15. oktober

Turboneger


Aud.Max., Lørdag 15. oktober

Å nei tenker du kanskje, denne kvelden kommer jeg til å dø. Vel, i det minste blir det en heftig siste dans! Fy faen. Turboneger.

Dette bandet som er så forbanna enormt, både her hjemme og kanskje aller mest i det store utland. Da Lisa var på reise i Australia var det første hun ble spurt om: «ARE YOU FROM NORWAY?? DO YOU KNOW TURBONEGRO???» Det er en grunn til at bandet har Norges kanskje mest dedikerte og sekteriske fanskare som kaller seg Turbojugend, og sørger for det på hver eneste konsert kryr av Turboneger-hatter og dongerijakker.

Med sanger som «City of Satan», «All my friends are dead», og «Fuck the world» er stemninga satt. Det blir fort massiv allsang, svette, blod og tårer med figurer som «Happy-Tom», «The Duke of Nothing» og «Euroboy» på scenen i Aud.Max. Denne konserten blir med andre ord et lite stykke helvete i Ås. Bli med på festen!

sonnyalven_presse_insta-14.jpg

Sonny Alven


Festsalen, Lørdag 15. oktober

Sonny Alven


Festsalen, Lørdag 15. oktober

Sonny Alven er et av de siste tilskuddene av norske musikere og produsenter som lager furore i utlandet innen den elektroniske sjangeren. Han kom som et lynnedslag i 2015 med super-hiten «Our Youth», og har siden da turnert verden rundt med KYGO og har over 25millioner avspillinger på Spotify. Mye har vært sagt og skrevet om han og hans musikk, og av mange blir han sett på som Norges heteste og mest eksportvennlige artist bak KYGO. Musikken hans domineres av frisk og fengende elektronisk pop, det er tropisk, halv-melankolsk og gir referanser til lange deilige sommernetter.

Først kom KYGO - nå kommer Sonny Alven! Han blir satset hardt på, og vi er veldig opprømte over at han kommer til Ås før det hele tar av og han vokser seg for stor! Spenn på deg blinkeskoa, sett glowsticken bak øret og tørk støvet av «Young, wild and free»-tattisen, så ses vi på konsert! «They say our youth will fade away, but we’re young and wild if only for today.» Finnes det et bedre motto for Ås-studentene?!

Cezinando_007.jpg

Cezinando


Halvors Hybel, Onsdag 19. oktober

Cezinando


Halvors Hybel, Onsdag 19. oktober

Den unge Oslo-rapperen Cezinando, ga allerede som 16-åring ut sin første EP. I årene etter har han vært svært produktiv, og har i en alder av 20 år gitt ut to album, og det tredje kommer ut 6. mai. I februar i år ble det en prestisjetung seier for Cezinando da han ble kåret til «Årets Urørt» på Sentrum Scene med låten «€PA». I dommerpanelet satt Veronica Maggio som sa om Cezinando: «Du har en helt grym tilstedeværelse på scenen! Det er sjeldent å se en slik iver samtidig som du er så avslappet» Det er med andre ord en brennheit og aktuell artist vi snakker om her.

Cezinando trekkes fram som et friskt pust i norsk hip-hop, og roses for sin oppriktighet i både musikk og liveshow. Han har en hektisk sommer foran seg, og vi er sikre på at han vil ha vokst ytterligere og perfeksjonert showet sitt når han gjester Halvors Hybel i oktober.

Dette er hip-hop-Norges største håp, og du får det servert på UKA i oktober!

ni liv sittende.jpg

NI LIV


Aud.Max., Fredag 21. oktober

NI LIV


Aud.Max., Fredag 21. oktober

En låvefest er ikke en låvefest før en banjo eller ei fele har blitt introdusert, og det er nettopp derfor Ni Liv skal varme opp under fellesfesten! Ni Liv kommer fra Telemark og spiller melodiøs musikk hvor americana, blues-rock og country blir kombinert på skjønneste vis.

Hvis ikke vi på Ås kan vise guttene i Ni Liv hvordan en låvefest går for seg, nei da er det faktisk ingen andre som kan! «Må, bare må» synger de, så da er det bare å slenge på seg den rutete skjorta, cowboystøvlene og FK-capsen og møte opp i Aud.Max denne fredagen, det blir så bra!!

Vazelina_NYTT_2143981a.jpg

Vazelina Bilopphøggers


Aud.Max., Fredag 21. oktober

Vazelina Bilopphøggers


Aud.Max., Fredag 21. oktober

Som nevnt tidligere har ønsket om Vazelina til UKA blitt skreket i øret til alle i bookinggjengen mang en gang på en fuktig kveld i Bodegaen, og endelig kan vi si at de skal spille på fellesfesten under G-Helga! Bandet trenger ingen nærmere presentasjon, vi er alle av den generasjonen som så på Vazelinas hjulkalender og som lærte å synge «Surfbrett» i musikktimene på barneskolen.

Vi vet ikke om ryktene er sanne, men de skal angivelig ha gått på Ås alle i hop, på den gamle bilopphøggerlinja på NLH. De bør med andre ord kjenne til hva som kreves for å skape god stemning i Aud.Max. Oi, som vi gleder oss! Det blir utvilsomt en fredagskveld i Ås-åndens sanne stil, alt hva en ekte låvefest måtte inneholde, det skjer i Aud.Max denne fredagen.

DumDumBoys_PhotoStianAndersen.jpg

DUM DUM BOYS


Aud.Max., Lørdag 22. oktober

DUM DUM BOYS


Aud.Max., Lørdag 22. oktober

Det er klart at vi skal ha en av «de fire store» i norsk musikk til UKA i Ås!

DumDum Boys er et av flaggskipene i norsk musikkhistorie, siden 1985 har de seilt under navnet DumDum Boys og laget hit på hit lengre enn de fleste av oss har levd. Vi snakker rett og slett om levende legender i norsk rock! Kanskje foreldrene dine tok rohypnol til «Englefjes» kvelden du ble unnfanget, eller kanskje det var nettopp du som satt og skrek «Splitterpiiiiiine» på nach forrige fredag? DumDum Boys er uansett folkekjære og evig aktuelle, og musikken deres river fortsatt like hardt som det gjorde i ‘88.

Det er ikke mange turnerende norske band som vi med like stor stolthet kan introdusere til UKA i Ås som boysene i Dumdum Boys, og det er ikke tvil: det blir en ren folkefest i Aud.Max denne lørdagen! 

Skinny Days-LoRes.jpg

Skinny days


Festsalen, Lørdag 22. oktober

Skinny days


Festsalen, Lørdag 22. oktober

Etter kun et år som gruppe, har duoen Skinny Days til sammen blitt streamet over 5 millioner ganger på Spotify, gjort en av de beste konsertene under by:larm og singlene deres har blitt topplistet både i Norge og Danmark.

Skinny Days består av Dag Holtan-Hartwig og Halvor Fostad, og musikken deres domineres av geniale popmelodier som får det til å svinge i både sanglyst og dansefot. Musikken har også skarpe kontraster av EMD-drops som gjør musikken til et schizofrent men interessant univers som både er fengende og meget dansbart. Disse guttene er spådd å nå langt, så vi er heldige som fikk snappet dem opp før de rekker å vokse seg for store for Ås.

Sjekk ut musikken, dans til den i sommermånedene som kommer, for i oktober gjester de Festsalen under UKA i Ås. Dette blir party!

14711377_10157695776405038_1579176905096514541_o.jpg

Matilda


Halvors Hybel, Søndag 23. Oktober

Matilda


Halvors Hybel, Søndag 23. Oktober

"Matilda (Matilda Gressberg) from Eidskog, Norway, has at the age of 22 established herself as a complete artist and a high profile Norwegian act. Her debut single “When Something Ends” went all the way to number one on the official Norwegian radio chart, and the album “A Heart” is without a doubt one of the strongest and most impressive Scandinavian debut in many years. Matilda released her second album «Serendipity» in 2015, a personal and heartfelt album that took us through a year in the life of Matilda.

With Matilda’s last single “Ghost” she turned a new page and challenged her sound and was song of the week at P3, Norway’s leading youth radio channel.

Matilda possesses a unique voice, crystal clear, but also consisting of a strong and hard-to-describe characteristic. Add in a very good ear for melodies, blended with a knack for solid pop – and singer/songwriter tunes, and last but not least a good dose of overseas and Scandinavian folk. What we end up with is a particularly potent mix bound for stardom."

Matilda spiller softekonsert i Halvors Hybel søndag 23. oktober. Gå ikke glipp av den!

Falsen_til UKA bilde.jpg

Falsen


Aud.Max., Mandag 24. oktober

Falsen


Aud.Max., Mandag 24. oktober

Mandag 24. oktober gjester coverbandet Falsen UKA i Ås under Oktoberfesten. 

Falsen er et coverband fra Ås som spiller variert musikk fra de fem siste tiår. På repertoaret finner man gamle slagere fra artister som Wilson Pickett, Stevie Wonder og Tom Petty til fersk musikk fra artister som Bruno Mars, John Mayer og William Pharrell. I tillegg til internasjonale hits så legger Falsen stor vekt på norske slagere fra bl.a artister som DeLillos, Åge og Dumdum Boys.

Det blir hæla i taket og høy party faktor når Christian Bakke, Terje Sandvik, Espen Hermansen, Torleif Klepp og Erland Skatter går på scenen. Falsen garanterer god stemning, fengende låter og energisk samspill med elementer av pulserende pop, behagelige ballader, rotløs rock, svett funk og forførende toner for dansegulv.

foto, sky cropped.jpg

Postgirobygget


Aud.Max., Fredag 28. oktober

Postgirobygget


Aud.Max., Fredag 28. oktober

Kommer stemmebåndet til å holde under hele UKA? Sannsynligvis ikke. Vi har nemlig toppet UKA med et av Norges mest allsangvennlige band på fredagen til avslutningshelga, nemlig Postgirobygget!

Det er nesten irriterende hvor mange av Postgirobyggets sanger man kan, det blir jo faen ikke tid til å gå på do engang! Et av Norges største og mest folkekjære band er klar Aud.Max, og de har uttrykt stort engasjement for å returnere til Ås-publikumet. De har hatt mange gode konsertopplevelser på Ås, men la oss gjøre UKA 2016 til den aller beste! Bli med å hedre Postgirobyggets 20års jubileum i Aud.Max denne kvelden og syng med på hitkavalkaden med «Idyll», «En solskinnsdag», «Tidløs», «Sløv uten dop», «Bohemen leve», ja vi nevner i fleng. Det skal bli en kveld i fyr og flamme, for nå er det siste krampetak med allsang og nostalgi, og ølet skal flyte til lyden av Postgirobygget!

_MG_1538_F2-4MB.jpg

Julie Bergan


Festsalen, Fredag 28.10.

Julie Bergan


Festsalen, Fredag 28.10.

Julie Bergan, kreativ og talentfull låtskriver og dedikert artist, som med sin kraftfulle og særegne stemme behersker skalaen fra høyt til lavt, og som med dette - kombinert med enorme mengder sjarm - har funnet sin plass på det musikalske norgeskartet, er endelig klar med rykende fersk musikk.

Norges store, nye popyndling Julie Bergan ga oss i fjor høst superhiten «All Hours». Bangeren som holdt seg på Spotifys Top 50 i 18 uker og er en av de ti mest spilte låtene på radio i Norge OG i Danmark. Smashen som har vært A-listet både på NRK P3, NRK mP3 og NRJ, og som fram til i forrige uke lå hele 17 uker sammenhengende på VG-lista, der de 8 første holdt en trygg plassering innenfor topp 20, med en peak på #6.

Hennes siste singel, «Arigato», – er hennes så langt største hit. «Arigato» følger opp hitsinglene «All Hours» og «I Kinda Like It», som til sammen har streamet 20 millioner ganger, og dermed gått både platina og gull her til lands. Den har toppet VG-lista I flere uker. Og med suverene opptredener har hun sjarmert hele Norden via TV-skjermene på program som Senkveld og X Factor, og sammen med Tinie Tempah på Idol. Tidligere i år ble hun i tillegg invitert med på turnéen til hitmaskinen Jess Glynne, en turné som tok henne på en rundtur i halve Europa til stormende jubel og utsolgte hus over hele linja.

Siden sist har hun også overbevist som rapper i P3s mye omtalte remiks av Karpe Diem-låten «Attitudeproblem». Og med «Arigato» kombinerer Bergan mer enn noen gang sin enestående evne til å få frem catchy hooks med en sylskarp attitude. En kombinasjon som er dømt til å prege både streaminglister og radiobølger hele sommeren, og vel så det.

Bergan selv uttaler følgende om låten:
– «Arigato» handler om en gutt som insisterer på å passe på meg, og ikke lar meg gjøre som jeg aller helst vil. Det kan være fint med forhold når man er ung, men samtidig er det tiden hvor man skal utforske, lære og se verden, og da kan en overbeskyttende kjæreste fort sette en stopper for det. Jeg er selvstendig, og trenger ikke en annen til å ta valgene mine for meg eller passe på meg. I’m a big girl, baby! Er superspent på responsen på denne låta, for jeg føler jeg viser en litt tøffere og annerledes side av meg selv. Jeg digger å danse til denne, og håper folk vil gjøre det sammen med meg! 

press_Maggio_392_s (1).jpg

Veronica Maggio


Aud.Max., Lørdag 29. oktober

Veronica Maggio


Aud.Max., Lørdag 29. oktober

Veronica Maggio er en av Sveriges mest prisbelønte artister, vi snakker kanskje Skandinavias desidert største popartist.  Hun er en hitmaskin av høy rang og produserer fengende pop som få andre internasjonale artister kan måle seg med. For mange av oss har Veronica Maggio fulgt oss musikalsk gjennom ungdomsårene med stormforelskelser, vin og hjertesorg, og hun er stadig aktuell. Hun skriver vekselvis såre og lykkelige tekster om livet og kjærligheten, med en ektefølthet som få av dagens mainstreamartister er i nærheten av. På repertoaret har hun hits som «Måndagsbarn», «Hela huset», «Satan i gatan» og «Jag kommer» fra fire tidligere album, og i år slapp hun sitt femte album «Den förste er älltid gratis». Albumet har fått strålende kritikk, og understreker hennes melodiske teft og evne til å skrive hit etter hit.  

29. oktober entrer hun scenen i Aud.Max. og står dermed for avslutningen av UKA i Ås. Hun har et vesen og en x-faktor som fanger deg inn i hennes univers. Vi som har sett henne live vil beskrive det som om det er kun deg selv og henne som eksisterer når hun står på scenen. Hun er en sann entertainer, publikumsyndling og sjarmør, og vi på Ås skal snart få oppleve hvorfor. Det er ikke tvil, energien kommer til å stå i taket fra første stund i Aud.Max, og vi kan love at hun ikke kommer til å løsne på grepet før showet er over! Det finnes ingen bedre måte å avslutte UKA i Ås 2016 på, og det kan da ikke være noen tvil: «Jag kommer»!

OsloEss.jpg

Oslo Ess


Festsalen, Lørdag 29. oktober

Oslo Ess


Festsalen, Lørdag 29. oktober

De likte Ås så godt at de kommer innom UKA i oktober også!

Punkrockerne i Oslo Ess har etter Urørtfinalen i 2010 vokst til å bli et av Norges mest populære band. De er et utpreget liveband som rocker deg rett ned i asfalten, og det er klart at de måtte være en del av UKA 2016! De startet som et anonymt band fra undergrunnen og kom som et etterlengtet friskt pust i norsk rock for å ta opp arven etter de store norske rockebandene. De har etter mye arbeid og dedikasjon bygd opp en solid bibliografi med fire album og en lang rekke konsertopptredener bak seg. I februar i år kom albumet «Konge uten ei krone», de er med andre ord like aktuelle over 6år etter sin oppstart.

Oslo Ess har en råhet og genuinitet som har gjort at de har en dedikert fanskare. De er folkets band, og gir mer enn gjerne blod, svette og tårer for å sørge for at publikum får det de vil ha. Det kommer til å bli en konsert av de sjeldne, med harde fraspark, råskap, knyttnever og skitne gitarer!

Du trodde Festsalen var full under Sondre Justad-konserten i miniUKA? Denne gangen skal den legges flat dere!

Ohnesorg.jpg

Ohnesorg


Halvors Hybel, Søndag 30. Oktober

Ohnesorg


Halvors Hybel, Søndag 30. Oktober

Ohnesorg er et subversivt visekollektiv. De oversetter protestlåter fra hele verden og spiller dem på sin egen måte - ofte satt inn vår tid og gjort tilgjengelige for allsang. Ohnesorg betyr "sorgløs" og er hentet fra den vesttyske studenten Benno Ohnesorg. Han ble skutt og drept av en sivilkledd politimann på sin første demonstrasjon i Berlin 1967.

Søndag 30/10 fyller Ohnesorg Halvors hybel med sin Softekonsert.

PS: Søndagskonsertene er gratis! 

Folkehelsa1.jpg

Folkehelsa


Halvors Hybel, Søndag 30. Oktober

Folkehelsa


Halvors Hybel, Søndag 30. Oktober

Etter å ha ulma i undergrunnen ei stund, har Folkehelsa sprunget fram fra bakgatene i hovedstaden. Musikken spenner fra nytolkninger av tradisjonelle folketoner, til egenkomponerte låter med samfunnskritiske tekster og et tilhørende snev av nordnorsk sarkasme. I samspillet mellom bassriff, vokalharmonier og fiolinspill, skaper Folkehelsa et bredt uttrykk hvor det lekende og det alvorlige fra hverdagen møtes.

Anna Holm Abrahamsen – vokal, synth
Sunniva Molvær Ihlhaug – fele, koring
Hanna Sannes Aanonsen – bass
Alexander Gewelt –trommer

Softesøndags-konsertene er gratis!